Действащите европейски шампиони Италия спечелиха необходимата точка срещу Украйна, за

...
Действащите европейски шампиони Италия спечелиха необходимата точка срещу Украйна, за
Коментари Харесай

Италия се класира за Евро 2024 след нулево равенство с Украйна

Действащите европейски първенци Италия завоюваха нужната точка против Украйна, с цел да се класират за Евро 2024 като втори в група С след Англия. Победата с 2:1 в ответния мач означаваше, че „ скуадра адзура “ би трябвало да избегне проваляне против Украйна, с която започнаха тази решаваща среща с равни точки.


Трескавият мач в Леверкузен, Германия, приключи без голове, с цел да донесе на възпитаниците на Лучано Спалети място на финалите идващото лято. Надеждите на третата в крайното класиране на групата Украйна за класиране зависят от плейофите през март. Окуражени от буйната поддръжка на " домашния " си стадион на фона на продължаващата експанзия на Русия в страната им, украинците имаха искания за дузпа в края, откакто Михайло Мудрик падна след контакт с Брайън Кристанте, само че те бяха отхвърлени.

Италианците съумяха да си подсигуряват, че ще участват в Германия, с цел да пазят короната си, класирайки се за осмото си следващо европейско състезание. Украйна на Серхий Ребров, единственият тим, която преди този момент беше взел точки от спечелилия в групата Англия, стартира положително в гонене на търсената победа. Нисък удар на Георгий Судаков принуди вратаря на Италия Джанлуиджи Донарума да се намеси рано-рано в мача. Вратарят на символичните домакини Анатолий Трубин също направи положително избавяне, с цел да откаже Николо Барела.

Спалети прикани своите играчи да " откраднат италианските сърца " в дуела с Украйна в Германия, където ще се организира Евро 2024. Класирането на Италия ще отмие неприятния спомен на „ тифозите “ от неуспеха на националния им тим да доближи до финалите на последните две международни шампионати. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР