Деветнадесет студенти завършиха успешно своя стаж в Община Русе. Част

...
Деветнадесет студенти завършиха успешно своя стаж в Община Русе. Част
Коментари Харесай

Кметът Пенчо Милков връчи сертификати на преминалите практика стажанти в Община Русе

Деветнадесет студенти приключиха сполучливо своя стаж в Община Русе. Част от младежите, избрали да натрупат опит в администрацията, бяха поздравени от кмета Пенчо Милков, който им връчи документи за извършената процедура.

„ Вашето образование досега е една от многото стълбички към задачите, които си поставяте за в бъдеще. Развивайте себе си, бъдете любопитни и постоянно носете родния Русе в сърцата и мислите си “, обърна се към стажантите кметът. Той също по този начин им пожела сполучлива професионална реализация и ги увери, че градът ни постоянно ще има потребност от младежи с дейна гражданска позиция и възторг за развиване.

Студентите, избрали Община Русе за своя първа работа, са ученици на Русенския университет „ Ангел Кънчев “, Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ", Американския университет в България, Варненския свободен университет " Черноризец Храбър ", както и на Икономическия и Техническия университети, също в морския град. В продължение на 240 часа в действителна работна среда и в непосреден контакт с специалистите на администрацията младежите се срещнаха с провокациите пред локалната власт в отделите „ Международно съдействие и планове “, отдел „ Екология “, отдел „ Транспорт “ и в отдел „ Управление на етажната благосъстоятелност “. Провеждането на стажантските практики даде опция за практическо приложение на знанията и придобиване на нови умения и пълномощия.

Възможността за осъществяване на студентски стажове в действителна работна среда е добра процедура на Община Русе, която се утвърди през годините. От края на 2020-а, Общината усили тласъците за присъединяване на студентите в платени стажове, включвайки се като учаща организация в план „ Студентски практики – фаза 2 “, финансиран по Оперативна програма „ Наука и обучение за образован напредък 2014-2020 “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР