Общо 769 секции в 60 държави ще бъдат разкрити за

...
Общо 769 секции в 60 държави ще бъдат разкрити за
Коментари Харесай

МВнР: Общо 769 секции в 60 държави ще бъдат разкрити за изборите „две в едно“ на 9 юни

Общо 769 секции в 60 страни ще бъдат разкрити за изборите „ две в едно “ на 9 юни, заяви заместник-министърът на външните работи Иван Кондов по време на брифинг, отдаден на организацията на изборите в чужбина, съобщи Българска телеграфна агенция. 

 

От тях в 388 секции ще има двоен избор – за членове на Европейския парламент от България и за националния представители в българското Народно заседание. Те са в 57 страни, стана известно по време на брифинга. Това е по този начин, защото за Европейски парламент се гласоподава единствено в страните от Съюза, а отвън него – единствено страните, в които България има дипломатически и консулски представителства. 

 

Трите страни, в които няма да има избори за Европейски парламент, са Нова Зеландия, Сингапур и Исландия. Това са страни, в които ние нямаме дипломатически и консулски представителства, прецизираха от Министерството на външните работи. 

 

Най-много секции има в Турция – 166,  в четири от тях ще има избори „ две в едно “. В общо 245 секции в чужбина ще има машинно гласуване 

Изправяме се пред едно ново предизвикателство – образуване на избори „ две в едно – за народен и за Европейски парламент. Не сме имали подобен случай, а това води до нови провокации пред нас. С всички тях ние се справихме, уточни Иван Кондов. 

 

Министерство на външните работи доста бързо провежда работна група „ Избори “. До момента всички периоди, които имаме по Изборния кодекс, са били спазени, увери той. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР