Кметът Васил Терзиев свика временна комисия за лифтовете на Витоша.

...
Кметът Васил Терзиев свика временна комисия за лифтовете на Витоша.
Коментари Харесай

СОС заседава извънредно за лифтовете на Витоша

Кметът Васил Терзиев свика краткотрайна комисия за лифтовете на Витоша. Според него би трябвало да се работи за цялостна визия и рационализация на планината, а не на парче. Терзиев е уверен, че единственият метод за превръщането на Витоша в устойчива планина с нужните условия е с времето тя да се ръководи напълно от общината.

По време на изключителното съвещание Терзиев сподели, че общината наложително би трябвало да стане част от ръководството на планината, на ски зоната и оборудванията за зимен и летен туризъм, би трябвало последователно да станат 100% благосъстоятелност на общината. Свикана е краткотрайна комисия, с цел да " се вземат решение проблемите, а не да се основават нови " - по думите на кмета на София. Компанията-собственик не е пристигнала на съвещанието.

" Опитът на притежателя на лифтовете да стопира лифтове, да мрънка, че му пречи нещо да ги оперира не от през днешния ден и не е вест. Т.е. това не е вест, както не е вест мрънкането на актуалната администрация и ръководещата група в СОС, че все някой различен им е отговорен, с цел да вършват някаква работа ", сподели Прошко Прошков, общински консултант ГЕРБ-СДС.

" Това, че цялата Витоша е превърната в руини и купчина желязо, по думите на самите преподаватели по право и претенденти за депутати и така нататък, нищо не може да направи общината, тъй като няма такова обвързване. Истината е, че съответни отговорности в контракта не са написани. Не е написано какъв брой лифта би трябвало да действат, какъв брой могат да спрат, за какъв брой време могат да спрат ", безапелационен е Христо Копаранов, общински консултант ПП-ДБ - Спаси София.

" Виждаме по какъв начин последните няколко дни следващата предизборна драма, която се разиграва от главните настоящи лица за това да не работи сега лифта на Витоша и да няма достъп до планината. Тази кървяща рана на София - към този момент години наред имаме остарели уреди и от самото начало слушаме по какъв начин в действителност не могат да бъдат осъвременени, тъй като Законът за горите не разрешава, проектът за Витоша бил изминал ", съобщи Иван Таков, ръководител на групата на Българска социалистическа партия.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР