Първи ден на новия парламент. ГЕРБ и ДПС не успяха

...
Първи ден на новия парламент. ГЕРБ и ДПС не успяха
Коментари Харесай

50-ият парламент забуксува още на първото си заседание

Първи ден на новия парламент. ГЕРБ и Движение за права и свободи не съумяха в избора на ръководител, към момента няма трети за ръководство. Ще има нов опит на следващия ден - на балотаж отиват Рая Назарян от ГЕРБ и Петър Петров от " Възраждане ".

В началото на тържественото съвещание депутатите поставиха клетва. Работата им продължи с опит за избор на ръководител, само че беше блокирана след 2 несполучливи опита. Формално първият работен ден за депутатите не е завършил, макар че те напуснаха пленарната зала още преди обяд. Председателстващият съвещанието Силви Кирилов не удари звънеца за край и разгласи, че съвещанието продължава на следващия ден в 10 сутринта.



Днес в пленарната зала партиите дадоха поръчки за позицията си в новия парламент. Най-възрастният народен представител Силви Кирилов прикани депутатите към разсъдък.

" Живеем във време разделно. Народът ни сложи извънредно значими и съдбовни задания за позволение. И ние би трябвало да оправдаем доверието с възприятие на отговорност. Аз персонално ще го направя. Време е да върнем здравия разсъдък ", сподели той.

След клетвата, в обичайните заявления на старта на новия парламент от ГЕРБ-СДС предложиха формула за излизане от рецесията.

" Призоваваме всички парламентарни групи в 50-ото Народно заседание да проявят мъдрост и отговорност в името на единството и общото българско бъдеще. Убедени сме, че бъдещето от излизане на политическата рецесия и слагането на България по пътя на развиването и триумфа е допустимо единствено посредством генериране на ефикасен разговор сред всички парламентарно показани партии, който да докара до лъчение на държавно управление на споделената отговорност с съответна стратегия и цялостен управнически мандат. Бог да пази България ", сподели Тома Биков.



От Движение за права и свободи приканиха партиите ясно да разтълкуват вота на народа:

" Между политиците и обществото е изкопана бездна. Дневният ред на обществото не е дневният ред на политиците. И второто нещо, което ни споделиха, е че не желаят нови парламентарни избори. Решаването на тази рецесия в действителност минава през съставянето на устойчиво болшинство, лъчение на устойчиво държавно управление и то с небосвод от 4 години ", уточни Йордан Цонев.



От ПП-ДБ упрекнаха ГЕРБ и Движение за права и свободи за политическата рецесия, провокирана от свалянето на държавното управление Денков

" Всяка политическа мощ, която смъкна постоянно държавно управление, без да е подготвена да сформира ново такова, носи двойна и тройна политическа отговорност за ориста на България. Ще бъдем градивна, проевропейска съпротива. Ще поддържаме всички решения, които придвижват България напред по нейния европейски път на развиване. Тук сме, дружно сме и ще продължим да се борим за бъдещето на България ", сподели Николай Денков



" Възраждане " прикани евроатлантическите партии сами да си си носят отговорността за рецесията, провокирана от тях.

" Искаме отмъщение за тези, които доведоха нашия народ до кома. До цялостна клиничина и сериозна липса на интерес към бъдещото на страната ни. Управляващите предатели ни предаваха, предават ни и евентуално още веднъж ще раздават нашите очаквания. Възраждане няма да спре пази България, българите и българските национални ползи ", съобщи Костадин Костадниов.



Според Българска социалистическа партия единствено експертно държавно управление може да се оправи с рецесията.

" Отговорност, разсъдък и разговор. Това са трите основни думи на Българска социалистическа партия за България в този парламент. Колко време ще му бъде обещано, зависи от нашия избор. От това дали ще продължим да хвърляме камъни или ще ги събираме за строеж ", разяснява Атанас Зафиров.



Никой не може да слага ултиматуми, тъй като няма цялостно болшинство, обявиха от Има Такъв Народ и приканиха за здрав разсъдък, с цел да не отидем на нови избори.

" Здравият разсъдък приказва, че ръководство, учредено на сглобки, не води до нищо положително и е по-добре да бъде свалена в сравнение с да бъде оставено да нанася щета след щета. Всички тези действителни проблеми си имат напълно действителни решения. Решения, които може да вземе и извърши едно експертно държавно управление ", сподели Тошко Йорданов.

Знаковото лице на " Величие " Николай Марков излезе от пленарната зала, тъй като се оказа, че е просрочен и не е положил клетва като народен представител. От партията дебютант бяха лакочини в посланията си.

" Уважаеми сътрудници, през днешния ден за българските жители дали ще бъдем мръсници или герои, зависи единствено и само от нас ", разяснява депутатът от партията Виктория Василева.



Служебният министър председател Димитър Главчев пожела на новия парламент бързо да избере ръководител и да стартира работа.

" Очаквам да не забуксува и да избере ръководител на Народното събрание и бързо да избере и постоянно държавно управление ".

А президентът Румен Радев изрази вяра, че ползите на страната ще диктуват дейностите на новите депутати.

" Живеем в комплицирано време и би трябвало да си даваме сметка, че този парламент има да взема решение доста въпроси, насъбрани през годините. Но огромната задача на всеки един от националните избраници е да запази мира, да подсигуряват нашите национални избраници сигурността на страната и на българските жители. "

И 50-ото Народно заседание не съумя да избере ръководител на старта си, а в идващите дни ще разберем дали процесът ще бъде толкоз нескончаем, колкото беше в 49-ия парламент.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР