Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му.

...
Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му.
Коментари Харесай

Иван Таков: Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му

Стефан Данаилов не заслужава тези низки разпри за паметника му. Това съобщи Иван Таков, ръководител на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС, във връзка разразилия се спор за мястото, на което да бъде подложен паметник на обичания на няколко генерации българи артист, оповестяват от пресцентъра на партията.

" Ламбо ненавиждаше пошлите разногласия. Предпочиташе да се отдръпна с достолепие и да резервира успокоение, разяснява ръководителят на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС. - Сега, близо 5 години след гибелта му, допуснахме да замърсим паметта за него с противен скандал за това къде да го увековечим. Ламбо е светла персона. Нямаме право да го използваме за такива низки разпри ".

Според Иван Таков въпросът за слагането на монумент на Стефан Данаилов въобще не предстои на коментар. " Никакво подозрение няма, че монумент би трябвало да има, безапелационен е той. - А мястото, на което да бъде подложен, би трябвало да бъде определено по този начин, че да има схващане и утвърждение от всички. Защото Ламбо беше социална персона и беше обичан от хората и като актьор, и като учител в НАТФИЗ, и като политик, и като човек ".

Според ръководителя на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " в СОС градинката на площад " Велчова завера " при Духовната семинария в София, която от есента на 2022 година носи името на Стефан Данаилов, би трябвало да бъде главно ремонтирана. " Необходимо е да бъде направен повсеместен ландшафтен план, който да бъде изпълнен и това място да бъде красиво и прелестно за отмора на столичани, разяснява Иван Таков. - Ламбо беше познавач на хубостта във всичко и градинката, която носи неговото име, би трябвало да е естетически доста добре издържана ".

Иван Таков е безапелационен, че е време Наредбата за именуване и преименуване на общински обекти, слагане, пренасяне и унищожаване на монументи и художествени детайли на територията на Столична община да бъде изменена в частта, която се отнася до Експертно-художествения съвет.

 

" Този спомагателен орган, който беше основан от кмета Йорданка Фандъкова, в действителност е инструмент за осъществяване на конюнктурни идеологически и политически задания, разяснява той. - Това е паразитна и изцяло ненужна конструкция, която безпричинно иззема функционалностите на комисиите в СОС и на дирекциите в Столична община. В тях има задоволително способени специалисти, които могат да вземат решения за именуване и преименуване на общински обекти и за слагане, пренасяне или унищожаване на монументи. Недопустимо е външен спомагателен орган да взима решения, вместо общинските съветници, които са определени от жителите на София да ги съставляват в градския парламент ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР