С мирен протест и искане за доживотен затвор в Пазарджик

...
С мирен протест и искане за доживотен затвор в Пазарджик
Коментари Харесай

Близките на убития Ангел от Пазарджик настояват за доживотен затвор за извършителя

С кротичък митинг и искане за пожизнен затвор в Пазарджик през днешния ден стартира делото против 19-годишния Никола Райчев. Той е упрекнат, по тази причина че на 29 септември 2023 година съзнателно е умъртвил 21-годишния Ангел Здравков,
като му е нанесъл 2 прободни рани с нож.

Близо 9 месеца след жестокото ликвидиране на 21-годишния Ангел Здравков делото влезе в съда. Почерненото семейство, близки и другари на убитото момче още веднъж се събраха на митинг и упорстват за заслужено наказване.

" Няма такава присъда за загуба на дете. Това е най-тежкото нещо на един родител да се случи. Аз в никакъв случай не съм си представяла, че може да ми се случи такова нещо, само че учи случи се. Трябва да се поддържаме, тябва родителите да приказват с децата си, всичко би трябвало да се промени, но не знам дали ще се случи ", сподели Михаела Здравкова – майка на убития Ангел.

" В България не е планувано смъртно наказване, по тази причина желаеме пожизнен затвор без право на подмяна, в случай че е допустимо, в противоположен случай - пожизнен затвор ", сподели Борислав Павлов.

" В случая би трябвало да променим законите, тъй като килърът си е палач. Особено, когато е направено по невъзмутим метод. Това е замислено и всеки би трябвало да си понесе следствията ", разяснява Стефани Тасева.

Ножът, с който е погубен Ангел, към момента не е открит.

" Направено е всичко допустимо да се открие ножът, с който е осъществено убийството, само че макар неуморната работа на полицейските органи, не го намерихме ", изясни Георги Кацаров – прокурор.

" Съжалявам " бяха единствените думи, които Райчев сподели в правосъдната зала. На разпоредителното съвещание бе и майка му – Гергана Михайлова, която в началото бе негов бранител, а в следствие беше заличена като такава, защото е била разпитвана и като очевидец. Съдът не почете настояването на юриста му за изменение на мярката в по-лека – домакински арест.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР