Съюзът артистите в България чества половин век, откакто върчва своите

...
Съюзът артистите в България чества половин век, откакто върчва своите
Коментари Харесай

Съюзът на артистите отбелязва 50 години от връчването на първите Икари

Съюзът артистите в България празнува половин век, откогато върчва своите награди. Статуетките, с които са удостоявани най-заслужилите през годините, както и специфичен фотоалбум с носителите на " Икар " за извънреден принос, " Икар " за чест и достолепие и носителите на " Икар " за извънреден принос към музиката бяха показани довечера в галерията на Министерството на културата. Сред гостите бяха и част от наградените.

Ден, в който освен празнуват своя празник, само че и политат на крилете на " Икар " със стауетката и аплодисментите, които получават. Историята, пропита с това неспокойствие, оживява в албума на Съюза на артистите в България.

" Икар " е хубост, само че е заблуда. Аз обичам илюзиите, апропо, и мисля, че все пак имаме потребност от тях ", сподели Марин Янев, притежател на " Икар " за извънреден принос през 2020 година

И до момента в който оценката за извънреден принос се присъжда от целия Управителен съвет, то кой да бъде почетен с " Икар " за чест и достолепие взема решение персонално ръководителят на съюза.

" Театралната чест и достолепие доближава до тези създатели, които когато излязат на сцената, публиката се залепва за тях и не може без тях. Има доста такива артисти в България и ни е доста мъчно да избираме, несъмнено. Мога единствено да изброя няколко имена - това са Чочо Попйорданов, Коко Азарян, Велко Кънев, Тодор Колев ", разяснява Христо Мутафчиев, ръководител на САБ.

Ако се вгледаме по-внимателно във фотографиите, ще открием и това, по което най-обичаните ни театрали си наподобяват. В погледа им се чете неспокойствие, а лицата са огряни от светлина и усмивка.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР