Десислава Атанасова изтъкна като причина за освобождаването изтеклия мандат на

...
Десислава Атанасова изтъкна като причина за освобождаването изтеклия мандат на
Коментари Харесай

Четирима лидери на партии поискаха ”главата” на шефа на Сметната палата

Десислава Атанасова посочи като причина за освобождението изтеклия мандат на ръководителя, който е седем годишен. " Няколко одита, предоставени от Народното събрание, не бяха показани в няколко легислатури на Народното събрание ", уточни тя.

 

По думите ѝ Сметната палата не е упражнявала надзор върху финансирането на политическите партии, което е станало ясно от вчерашното чуване в бюджетната комисия. Тя уточни, че ръководителят на Сметната палата не поставя задоволително грижи да действа по този начин, както го изисква законът. Съпредседателят на " Продължаваме Промяната " Асен Василев съобщи, че това, което прави Народното събрание, е меко казано скандално.

 

" Първата причина е, че от през днешния ден за през днешния ден решавате, че желаете да отстраните ръководителя на Сметната палата, без претекстове ", възмути се той и моли да бъде стартирана естествена процедура. " Но да отстранявате ръководителя, без да имаме определен нов, демонстрира претекстове, които нямат нищо общо с това, че му е изминал мандатът ", разяснява още Василев, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР