Десетки Войници на НАТО охраняваха общинската сграда в град Звечан

...
Десетки Войници на НАТО охраняваха общинската сграда в град Звечан
Коментари Харесай

Войници на КФОР на пост след сблсъците

Десетки Войници на НАТО охраняваха общинската постройка в град Звечан в Косово във вторник, бяха ранени по време на конфликти, предава Ройтерс.

Няколко етнически сърби се събраха пред постройката, само че обстановката беше спокойна , заяви кореспондент на Ройтерс, до момента в който военнослужещи от Съединени американски щати, Италия и Полша бяха готови за противопоставяне на безредиците.

към военнослужещите на НАТО. Силите на НАТО, известни като КФОР, оповестиха, че има 30 ранени измежду техните бойци . Сръбският президент Александър Вучич съобщи, че 52 сърби са били ранени.

В различен град с най-вече сръбско население, Лепосавич , етническият албански кмет не съумя да напусне офиса си повече от 24 часа заради обсада от протестиращи извън, оповестяват медиите

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел осъди насилието от понеделник " по допустимо най-категоричния метод ".

" Актовете на принуждение, осъществени против войските на НАТО, медиите, жителите и полицията, са изцяло неприемливи ", написа Борел в Twitter.

Напрежението нараства от времето, в което етническите албански кметове поеха постовете си в региона с болшинство от сърби в Северно Косово след изборите,
 Лавров за Косово: Готви се голяма детонация в центъра на Европа
Лавров за Косово: Готви се голяма детонация в центъра на Европа

Според него " нито един блок, в това число НАТО, няма право да претендира за владичество в тази част на планетата "

Косовските управляващи упрекнаха Вучич в дестабилизирането на Косово., че основават проблеми, като упорстват за назначението на нови кметове.

" В една народна власт няма място за фашистко принуждение - няма апел от гласоподаване към патрон ", написа косовският министър председател Албин Курти в Twitter късно в понеделник.

Вучич би трябвало да се срещне в Белград с посланиците на по този начин наречената група Квинта - Съединени американски щати, Италия, Франция, Германия и Англия, а по-късно - с посланиците на Русия и Китай в Сърбия.

Италианският външен министър Антонио Таяни съобщи по радио RAI, че разговаряше с Вучич и Курти в понеделник вечерта.

" Призовах всички да бъдат спокойни... да се откажат от насилието и се надявам, че ме послушаха. И двете страни показаха огромна предпочитание, ще забележим ", сподели той.
 Не са потърпевши български военни при конфликтите в Косово
Не са потърпевши български военни при конфликтите в Косово

Към момента няма директни закани за тях
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР