Продължават ожесточени отбранителни боеве на голяма част от граничната зона

...
Продължават ожесточени отбранителни боеве на голяма част от граничната зона
Коментари Харесай

Продължават ожесточените боеве в голяма част от Харковска област

Продължават яростни отбранителни боеве на огромна част от граничната зона на Харковска област.  Това съобщи в неделя президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание, представено от " Укринформ ".

Днес главният въпрос е, несъмнено, фронтовата линия и нашето противопоставяне на съветските интервенции. През целия ден има отчети от главнокомандващия, разузнаването, министъра на вътрешните работи.

Специално внимание се обръща на региона на Харков. Водят се отбранителни боеве, яростни боеве - на огромна част от граничната ни зона. Има села, които в действителност са се трансформирали от сива зона в зона на бойни дейности - и окупаторът се пробва да се закрепи в някои от тях или просто да употребява някои от тях за по-нататъшен прогрес. Искам да благодаря на нашите воини, които удържат позициите си и унищожават окупатора. Артилерия, дронове - всички, които вземат участие и вземат участие дейно - признателен съм ви. Нашата задача е явна - би трябвало да нанесем колкото се може повече загуби на окупатора. По-конкретно, в покрайнините на Вовчанск обстановката е извънредно тежка - градът е под непрекъснат съветски обстрел, а нашите военни правят контраатаки, помагайки на локалните поданици. И е доста значимо всички, които са непосредствено там, в региона на Харков, да демонстрират оптималната успеваемост в този момент. Във въоръжените сили, в силите за сигурност, в локалните управляващи, в общностите. Всичко зависи от това на какво си кадърен в една война - дали можеш да издържиш на офанзивите и да задържиш позицията си, тъй че всички останали да могат да създадат същото. Основното нещо е нашата резистентност и украинските резултати в борбите, сподели той.
 Киев: В седем села в Харковска област се водят тежки боеве
Киев: В седем села в Харковска област се водят тежки боеве

Ситуацията в Донецк остава изключително напрегната

Обръщаме непрекъснато внимание и на други региони на бойни дейности, където ситуацията е не по-малко напрегната. Всъщност концепцията зад офанзивите в региона на Харков е да разпилян нашите сили и да срутен моралната и мотивационна основа на способността на украинците да се пазят. Покровската посока е най-трудната, все пак. Само за този ден в Покровското направление има към този момент тридесет бойни сражения. Посоките Лиман и Времивка също са сложни. Краматорск. Купянск, сподели още той. 

Зеленски обърна внимание и на още нещо. Руските психически интервенции постоянно са силата за съветските сухопътни такива , предизвести президентът. Окупаторът се храни с неистини и страха, който следва лъжите. Отбранителните борби в никакъв случай не са лесни. И постоянно стават по-трудни, когато врагът успее да употребява страха. Така че в този момент е по-безопасно да не се ръководите от страсти, да не преследвате заглавията, да проверявате още веднъж всеки новинарски репортаж, да търсите информация, а не страсти или клюки, и да се доверите на украинските сили за защита, сподели още той. 
 Украйна изтегля 2000 поданици от региони в Харковска област
Украйна изтегля 2000 поданици от региони в Харковска област

Руските войски се пробват да пробият отбранителната линия в северната част на Харковска област

Припомняме, че в седем села в Харковска област се водят тежки боеве. За

област са под обстрел съвсем непрекъснато, съобщи Киев по-рано. Главнокомандващия Олександър Сирски също дефинира обстановката в Харковска област като " значително обострена ", само че твърди, че украинските войски знаят проектите на врага и реагират гъвкаво на дейностите му.

Обстрелът по спокойно население и инфраструктура продължава към този момент втори ден, откакто съветската войска От през вчерашния ден непрекъснато се усилва броят на масираните артилерийски и въздушни удари.

Броят на обитаемоте места, в които не престават дейните бойни дейности, се е нараснал. Волчанск, Липци и всички точки на северната граница са под обстрел на съперника съвсем непрекъснато. което до този миг не е доказано от Киев.

Евакуацията на цивилното население не стопира. Според Олег Синегубов във Волчанск остават до 500 души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР