Десетки студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на филиала

...
Десетки студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на филиала
Коментари Харесай

Десетки бъдещи медицински сестри и акушерки дариха кръв в Търново

Десетки студенти от специалностите „Медицинска сестра“ и „Акушерка“ на филиала на Варненския медицински университет във Велико Търново подариха кръв в Отделението по транфузионна хематология на МОБАЛ „Д-р Стефан Черекезов“. Те се отзоваха още в първите дни на акцията „Избра ли подарък“.  studenti1

Повечето от студентите споделят, че одобряват драговолно акцията, защото още като към този момент се сблъскват с непрекъснатата потребност от кръв от отделенията. Всички те са безапелационни, че имат вяра, че в навечерието на студентски празник, 8- ми декември и други студенти ще последват образеца им ще отделят време сред заниманията, да дарят кръв и по този метод да оказват помощ за спасяването на човешки живот.

Освен студентите в акцията се включиха и преподавателите от филиала, измежду които и шефът доцент Диана Димитрова, която през днешния ден подари кръв за 14 – ти път. По думите й персоналният образец на всеки един, зает в опазването на здравето е извънредно значим, а това е едно от главните неща, на които учат студентите.

Кампанията на кръвният център и филиала на Варненския медицински университет – Велико Търново продължава до 14 декември.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР