Десетки кадри и сигнали за брутално полицейско насилие при смазването

...
Десетки кадри и сигнали за брутално полицейско насилие при смазването
Коментари Харесай

Кадри и сигнали за брутално полицейско насилие опровергават МВР

Десетки фрагменти и сигнали за брутално полицейско принуждение при смазването на Великото национално въстание пред Партийния дом, опровергават изказванията на Министерство на вътрешните работи, че те се работили в границите на закона, единствено против ултраси и престъпно проявени и че всичко се разминало със опазване на гражданския мир. От сигналите излиза наяве, че е имало брутални полицейски прояви по отношение на хора, които нямат нищо общо с ултрасите, както и че Министерство на вътрешните работи се е саморзправило със стотици хора.

" Докато отразявах митингите в София, бях заловен от полицията, хвърлен на земята и брутално ритан в главата. Камерата ми беше отнета и ме накараха да заставам с часове с белезници на тротоара. Много пъти се идентифицирах като публицист без резултат. " Това написа във Facebook Димитър Кенаров, който е разгласил текстове в доста западни издания, в това число Ню Йорк таймс, Форин полис, Интернешънъл Хералд Трибюн. Негови пътеписи са попадали в селекциите с най-хубави американски пътеписи. Самият той е експерт по съветска и американска литература. " Синът ми беше задържан като публицист в Беларус от режима на Лукашенко, само че даже там не е бил толкоз брутално пребит. Само Господ може да ме спре да защитя истината! ", написа отново във Facebook майката на Кенаров.

Той бе единствено един от доста публицисти, които пострадаха по време на баталиите към някогашния Партиен дом. Много журналистически екипи бяха обгазени от полицията, други пострадаха при осъществяване на отговорностите си.

 

 

" Правосъдие за всеки " пък разпространи  снимки, които са им изпратили зрители на стримовете им на страницата, както и стоп фрагменти от стрима на Иво Божков за дейностите на полицията в нощта на 2 септември малко преди среднощ. От тях се вижда как се третират арестуваните протестиращи, боксовете на полицията, раните по главите на протестиращите, сълзотворния газ и разгонването на хората. Няма да видите фрагменти с задържаните провокатори от дълго време известни на полицията, само че недокоснати от нея, пишат от Правосъдие за всеки.

При съществуването на всички тези сигнали и фрагменти, полицията продължи с изказванията си, че работила пасивно и щадящо " Вчера станахме очевидци по какъв начин в продължение на часове служителите на реда бяха обстрелвани с пиротехнически средства, камъни, павета, железни тръби. В резултат на това ръководителите на място решиха, че с цел да запазим живота и здравето на чиновниците ни е належащо част от тази нападателна навалица да бъде разцепена и изтласкана. Единствената цел беше да се опитаме да запазим живота на нашите чиновници и на спокойно протестиращите жители ", разгласи на брифинг шефът на Столична дирекция на вътрешните работи Георги Хаджиев, представен от БГНЕС.  " Тактиката ни беше пасивна и щадяща. Подкрепям решението, което управлението взе на място. Палатковите лагери като свободна форма на митинг се оказаха положително прикритие за депозиране на самоделни взривни устройства и част от твърдите предмети, добави Хаджиев. Отричам изрично потреблението на невропаралитичен газ от полицията, отговори Хаджиев на въпрос. 

" На един от пунктовете беше открит коктейл „ Молотов ”, който най-вероятно е бил за потребление против полицията. Има 80 ранени служители на реда. Образувани са над 15 бързи полицейски производства. Над 120 са арестуваните протестиращи, 60 от тях са с престъпни регистрации, твърди още полицейският началник. При такива всеобщи вълнения има потърпевши от всички страни, служители на реда, протестиращи, несъмнено и публицисти, добави той. Вчера вечерта мина прагът на търпението. Призовавам да се съблюдава законовия ред. Въпрос на преценка е оттук насетне по какъв метод полицията ще работи, само че няма да позволяваме нарушение правото на останалите жители на напредване, акцентира Хаджиев

 

 

" Благодаря " на служителя на реда, който напръска сина ми с химическо оръжие

С  отворено писмо до всички български жители, на които не им е все едно и които желаят да живеят в една по-добра и по-справедлива страна излезе изпълнителният шеф на " Хиполенд "  Мариан Колев. Повод за него става случай с неговия наследник, при който той е напръскан в очите от служител на реда.

" Скъпи съграждани, обръщам се към вас в качеството си на жител, татко, предприемач, който заплаща честно всички дължими налози към страната, мислещ човек със лична позиция, която не ме е боязън да не отстъпвам. Искам да изразя пред всички вас моята голяма персонална " признателност " към служителя на реда, който през днешния ден, на митинга в центъра на София, персонално напръска в лицето от 20 см разстояние 17-годишния ми наследник, пристигнал, дружно с още над 20 000 свободни жители от всички възрасти, да изрази намерено и като свободен европеец своята гражданска позиция ", написа в писмото си Киров. В него той споделя и отбелязва още: " Благодаря Ви, господин служител на реда, че едвам не ослепихте едно 17-годишно момче, което по никакъв метод не Ви е заплашило, като го напръскахте не с елементарен сълзотворен газ, чието деяние е кратковременно, а с химическо оръжие, което може да докара до трайни увреждания. И въобще не е инцидентно, че толкоз доста хора пострадаха, бяха откарани с коли за спешна помощ или към момента лежат на площада. Безспорно още мнооого песни на прослава вид Веско Маринов ще би трябвало да се напишат и изпеят за „ родната полиция “, която ни пази…за да ви се отблагодарим, господа/или приятели?/ полицаи…

Специални благодарности и към Министъра на вътрешните работи, който е дал заповед да се обгазяват мирни и почтени жители, публицисти, общественици, младежи и хора на честна възраст, чиято единствена виновност е, че не са съгласни повече да живеят в боязън и сляпо послушание и имат смелостта намерено да отстояват позицията си.

Горд съм, че през целия си умишлен живот съм основал и развъртвам бизнес, че давам работа на над 350 индивида, че заплащам до стотинка плануваните от законите налози и осигуровки, с цел да обезпечавам заплатите в това число на хората, които през днешния ден ни „ пазят “, обгазявайки и ослепявайки децата ни.

И най-после, към този момент без грам подигравка – най-искрена признателност на един обезпокоен татко към екипа на Бърза помощ - колата за спешна помощ на ул. „ Леге “ зад Българска народна банка. Благодарение на напъните на дежурната лекарка, която оказа помощ на сина ми, той няма да ослепее. Благодаря Ви, госпожи и господа ЛЕКАРИ с основни букви! "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР