Десетки членове на Националния съвет на БСП и някои от

...
Десетки членове на Националния съвет на БСП и някои от
Коментари Харесай

60 от ръководството на БСП искат оставката на Нинова

Десетки членове на Националния съвет на Българска социалистическа партия и някои от главните кметове на партията се подвигнаха против водача на Столетницата Корнелия Нинова с искане за незабавната ѝ оставка поради изборния неуспех в неделя.

На вота лявата партия остана с мижавите 10 % от гласовете и за малко не бе изпреварена даже от сринатата електорално шоу групировка ИТН на Слави Трифонов, отбелязва offnews.bg.

Те излязоха с декларация, в която декларират:

" Намираме се в нова политическа обстановка. Тежката загуба на отминалите парламентарни избори изисква бързи и правилни решения за запазване на Партията и концепциите ни. Наложително е предприемането на политически дейности, нужни за стабилизиране и развиване на България в актуалната спешна обстановка!

Необходимо е незабавно присъствено съвещание на Народно събрание на Българска социалистическа партия до 18 ноември 2021г. в следния ред:

Приемане оставката на Председателя и на Изпълнителното бюро на Народно събрание на БСП;

Приемане на политически и организационни ограничения в поддръжка на претендент – президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова;

Избор на контактна група за водене на договаряния за образуване на болшинство на Промяната и дефиниране на цели на ново постоянно правителство;

Приемане на решения за образуване на Национално заседание на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ПГ на Българска социалистическа партия, ръководителите на Общинските ПС на Българска социалистическа партия и кметовете на Левицата за образуване на политика за смяна на Българска социалистическа партия.

Списъкът на подписалите настояването е извънредно любопитен. Първи в него са някогашните министри на транспора Петър Мутафчиев – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Костадин Паскалев – някогашен министър на районното развиване и член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, както и Донка Михайлова – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, кмет на община Троян.

Сред душманите на Нинова са още и Димитър Здравков – кмет на община Садово, Васил Антонов – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Атанас Телчаров – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководител на Общински съвет на Българска социалистическа партия Садово, Станислав Владимиров – кмет на община Перник, Дора Янкова – член на Народно събрание на Българска социалистическа партия, Пламен Чернев – кмет на община Сухиндол, Емануил Манолов – кмет на община Павликени, Владимир Георгиев – кмет на община Самоков, Йордан Младенов – кмет на община Пещера, Павел Михайлов – кмет на община Родопи, Николай Митков – кмет на община Първомай, Христо Христов – кмет на община Болярово.

До момента към този момент 60 индивида членове на Народно събрание, кметове и ръководители на партийни организазции изрично упорстват Нинова да си върви.

Сред тях са и:

Деница Златева

Калинка Николова

Добрин Данев

Светла Бъчварова

Ваня Маникатева

Иван Мандински

Кирил Добрев

Габриела Величкова

Цветка Такова, ръководител на Общински съвет на Българска социалистическа партия Борино

Добрин Данев

Енко Найденов

Виолета Христодулова

Петя Димчева Михалевска

Трифон Панчев

Калинка Николова

Людмил Любенов

Георги Георгиев – Българска социалистическа партия – Ветово

Кристина Сидорова

Евдокия Асенова

Дафинка Нинова

Радослав Илиевски

Иван Ибришимов

Станислав Павлов

Стефан Василев

Елеонора Ангелова (Петрова)

адв. Даниел Димитров

Йордан Василев

Димитрина Вакрилова

Костадин Беларев

Тодор Стоилов

Любомир Паунов

Пенчо Т. Шапков

Христо Кавалски

Общински съвет на Българска социалистическа партия – Крушари

Тихомир Янакиев

Мариана Маринова

Таня Николова

Недялко Ташев - ръководител на ОПО в р-н Триадица, София

Пламен Петков - ръководител на ОПО в регион Триадица

Лора Пиличева

инж.Марин Вутов

Анна Славова

Галин Дурев

Стоянка Балова

В момента заседава Изпълнителното бюро на Българска социалистическа партия. Преди минути стана ясно, че членът му Трифон Панчев самичък е подал оставка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР