Десет товарни румънски кораба, на които има 130 000 броя

...
Десет товарни румънски кораба, на които има 130 000 броя
Коментари Харесай

Проблемът се задълбочава

Десет товарни румънски кораба, на които има 130 000 броя живи животни, са измежду заседналите морски плавателни съдове в Суецкия канал. Румънската санитарно-ветеринарна работа е свикала спешна клетка и се търсят решения, с цел да не се стигне до измирането на животните, намиращи се на борда на блокираните кораби, от апетит, жадност, жега или пренаселеност.

Властите са се свързали със притежателите на корабите, които са уверили, че имат задоволителни складови наличия за животните и че плавателните съдове разполагат с съоръжения за обезсоляване, в случай че питейната вода свърши.

В същото време Гърция съобщи, че е подготвена да окаже каквото е нужна помощ на Египет за решаването на казуса със заседналия в Суецкия канал контейнеровоз " Евър Гивън ". „ Гърция, която е страната с най-големия търговски флот в света, придава изключително значение на свободното и гладко мореплаване в целия свят и затова неотложно се активизира за решаването на значимия проблем, който породи поради нарушаването на действието на Суецкия канал, откакто в него заседна контейнеровозът " Евър Гивън ", се показва в известие гръцкото външно министерство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР