Десет европейски отбора си осигуриха място на световното първенство в

...
Десет европейски отбора си осигуриха място на световното първенство в
Коментари Харесай

Европа осигури десет отбора за световното, предстои борба за още три места

Десет европейски тима си осигуриха място на международното състезание в Катар след година. Квалификациите минаха с няколко изненади, а през март 2022 година конкуренцията продължава.

В играта остават 12 тима, които ще се борят единствено за три места. Сред тях са последните два континентални първенеца - Италия и Португалия.

Тъкмо с тях са свързани двете изненади в квалификациите. Италианците, които стъпиха на европейския връх,. Португалците бяха изместени от върха в последната секунда след.

Най-убедителните от Европа

Рекордьорът по участия на международни финали Германия си обезпечи място в шампионата за 20-и път. И след треньорската промяна и идването на Ханс-Дитер Флик бундестимът продължи решително, като.

Убедителни бяха още Дания, Белгия и Англия, а с дребни съмнения задачата си извърши и международният първенец Франция. В другите групи имаше вълнуващи мачове до края.

Испания беше в мъчно състояние, само че се възползва от изненадващата неверна стъпка на Швеция в Грузия преди седмица, след което завоюва директния дуел, с цел да вземе първото място.

Нидерландия също трябваше да чака до последния мач, само че успеха с 2:0 против Норвегия обезпечи завръщането на тима на международни финали след пропуснатия шампионат в Русия 2018.

Надпреварата продължава

Голям триумф реализира, който приключи втори в групата на Германия и остави след себе си Румъния и Исландия. Съставът гледа с убеденост и вяра, че може да продължи да написа футболната си история след първото си присъединяване на европейско състезание. Както и че може да е третият от Балканите в Катар след Сърбия и Хърватия.

Дванадесетте тима в баражите ще са разграничени в три потока по четири, като ще се играят полуфинали в по един мач, а спечелилите ще се срещнат във финали. Жребият ще е на 26 март, а дуелите ще са във втората половина на март 2022 година

Отборите, които се класираха: Германия, Дания, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия
Участниците в баражите:
В първа урна: Португалия, Шотландия, Италия, Русия, Швеция, Уелс
Във втора урна: Турция, Полша, Северна Македония, Украйна, Австрия, Чехия
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР