Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Между

...
Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Между
Коментари Харесай

Депутатите решават за данъка за апартаментите

Депутатите ще обсъдят окончателните промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. Между двете четения на закона от ГЕРБ предложиха притежателите, които отдават парцели чартърен посредством платформите за споделени услуги, да заплащат патентен налог.

Предвижда се патентен налог да се дължи от притежателите тук-там за настаняване с до 20 стаи, които са регистрирани по Закона за туризма.

Така с измененията всички, които оферират даже една стая за краткосрочно отдаване чартърен, ще се приравнят към хотели, като няма да са задължени да се категоризират, а единствено да се записват.

За тези места за настаняване ще се ползва размерът на патентния налог, избран в границите от 25 до 250 лв., съгласно местонахождението на обекта.

Други промени в Данъчно-осигурителния процесуален кодекс плануват въвеждане на механизъм за даване на информация на изпълнителния шеф на Националната организация за приходите за трансгранични схеми, при които съществува риск от отбягване на данъчно облагане от консултанти или данъчно задължени лица.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР