Депутатите ще гласуват днес приемането на новия кабинет, който ще

...
Депутатите ще гласуват днес приемането на новия кабинет, който ще
Коментари Харесай

Депутатите гласуват днес приемането на новия кабинет

Депутатите ще гласоподават през днешния ден приемането на новия кабинет, който ще е коалиционно правителство, препоръчано от претендента за министър председател Кирил Петков. Това ще стане на изключително съвещание на Народно събрание от 13:00 часа.

В дневния му ред са включени три точки - избиране на министър-председател на Република България, приемане на конструкция и избиране на Министерския съвет.

В събота Кирил Петков получи и върна изпълнен мандат за сформиране на кабинет на президента Румен Радев. За да бъде признат проектокабинетът " Петков " са нужни 121 гласа от народните представители. Коалиционните сътрудници – " Продължаваме промяната ", Българска социалистическа партия, " ИТН " и " Демократична България " разполагат със 134 народни представители в новия парламент.

На изключителното съвещание ще участват президентът Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова. Малко по-късно в президентството президентът ще одобри представителите на второто за Радев служебно държавно управление за тази година, което беше назначено на 16 септември.

Тържествената гала по последователност в изпълнителната власт ще се състои в 15:00 часа в Гранитната зала на Министерския съвет.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР