Депутатите приеха на първо четене изменения в Закона за управление

...
Депутатите приеха на първо четене изменения в Закона за управление
Коментари Харесай

Парламентът прие промени в закона за парите от еврофондове

Депутатите одобриха на първо четене промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове. Промените са препоръчани от депутатите от ГЕРБ Ивелина Василева и Евгения Ангелова.

Целта на законодателната самодейност е да се преодолеят към този момент съществуващи несъгласия в правосъдната процедура и ще предотврати всевъзможни съмнения в административната процедура на ръководещите органи. С приемането на законопроекта се цели въвеждането на специфична наредба във връзка с електронното съобщаване на самостоятелните административни актове. С това вносителите считат, че ще се преодолеят към този момент съществуващи несъгласия в правосъдната процедура и ще предотвратят всевъзможни съмнения в административната процедура на ръководещите органи.

Чрез измененията се уеднаквява сегашният размер на пропорционалната държавна такса като един % от материалния интерес с таксата по Административнопроцесуалния кодекс за касационните производства - 0,8 % от материалния интерес.

Уреждането на електронното съобщаване изисква в закона категорично да бъде очакван актът за отвод от верификация - унифициране в правоприлагането във връзка с всички актове, издавани от ръководещите органи в административните производства, уредени от Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове. Заинтересовани страни са ръководещите органи, претендентите и бенефициентите на финансова помощ.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР