Депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на полицейското насилие

...
Депутатите от временната парламентарна комисия за разследване на полицейското насилие
Коментари Харесай

Комисията на Хаджигенов търси записи на полицейско насилие върху протестиращи от миналото лято

Депутатите от краткотрайната парламентарна комисия за следствие на полицейското принуждение по време на летните митинг и през 2020 година прикани жителите да дават копия от направени от тях записи за осъществено полицейско принуждение по време на демонстрациите.

Ще бъдат събирани доказателства за осъществени непозволени дейности от силите на реда на жълтите павета, пл. „ Орлов мост “ и бул. „ Ситняково “ за целия интервал на митинг ите, с акцент върху датите 10.07.2020 година и 2.09.2020 година

Комисията се обръща с молба към жители, компании и институции, които разполагат с частни охранителни камери, запечатали случаи на полицейско насилие за целия интервал на митинг ите, също да дават записи те за задачите на осъществяваната инспекция.



Материалите могат да бъдат предоставяни на електронен притежател на адрес: София 1169, пл. „ Народно заседание “ 2, за Временната комисия за следствие на обстоятелства и условия при потребление на сълзотворен газ, използването на мощ и помощни средства от Министерство на вътрешните работи, осъществени на 10 юли и 2 септември 2020 година против митинг иращи жители, както и за следствие на обстоятелства и условия, свързани с използване на специфични разследващи средства. Материали могат да бъдат изпращани и по имейл на адрес: .

Няма да има реваншизъм при следствието на полицейското принуждение

Комисията не търси политически реваншизъм, а да разкрие истината, сподели през днешния ден пред Българска национална телевизия нейният ръководител Николай Хаджигенов от „ Изправи се.БГ!Ние идваме! “.
 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР