Депутатът от ПГ на Продължаваме Промяната и зам.-председател на НС

...
Депутатът от ПГ на Продължаваме Промяната и зам.-председател на НС
Коментари Харесай

Никола Минчев хвърли обвинение за Nexo

Депутатът от ПГ на " Продължаваме Промяната " и зам.-председател на Народно събрание Никола Минчев коментира, че експлоадирането на " аферата " Nexo комфортно е съвпаднало с последните дни преди връчването на мандата. Според него това е интервенция на прокуратурата в конституционната процедура и в политическия живот на страната, и е безусловно неправилно.

Подчерта, че не е осведомен по време на ръководството на Политическа партия финансовият министър по това време Асен Василев да е водил диалози, свързани с разплащане с криптовалути.
-->
Относно връзката сред Настимир Ананиев и Антони Тренчев, Никола Минчев означи, че те са някогашни сътрудници от Движение " България за жителите ".

" Това не ми се коства скандално. Дали в избран миг Настимир Ананиев и Антони Тренчев са имали взаимен бизнес не е никакъв проблем, стига този бизнес да е бил чист. Няма данни да не е бил, тъй че няма никакъв проблем ", посочи Минчев.

Той акцентира, че всички постъпили дарения към Политическа партия са ясно регистрирани пред Сметната палата, а докладите са оповестени. Nexo няма по какъв начин да е донор на " Продължаваме Промяната ".

Предвид поръчките, които направиха партиите още във времето, предхождащо връчването на мандата на Българска социалистическа партия, считам, че възможностите за сформиране на държавно управление са ниски, сподели в студиото на " Още от деня " депутатът от ПГ на Политическа партия.

По думите му значимото за Политическа партия, на което ще упорстват в продължение на диалозите, е съобразяването с техните цели, залегнали в декларацията, показана в Народно събрание.

" В нея имаше две точки, които бяха мотив за противоречие със настоящия мандатоносител, с " Българска социалистическа партия за България ". Ще забележим, несъмнено, в границите на диалозите до какво ще можем да достигнем. Трябва да е ясно, че за " Продължаваме Промяната " и отношението към войната в Украйна е значимо, и преглеждането още веднъж на изборните правила ", сподели той.

Минчев подчертава също, че отношението към правосъдната промяна е доста значимо. Трябва да бъде признат механизъм за следствие на основния прокурор - нещо, което е една от законодателните ограничения в Плана за възобновяване и резистентност, и е изчезнал механизъм, който би трябвало да предвидим, тъй като сме наказани от Европейския съд за правата на индивида.

Категоричен е, че съставянето на кабинет въз основата на безпринципни взаимни отстъпки не може да е вид.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР