Депресията създава трудности дори в ежедневието. ходенето на работа, срещите

...
Депресията създава трудности дори в ежедневието. ходенето на работа, срещите
Коментари Харесай

8 лесни съвета как да се справим с есенната депресия

Депресията основава компликации даже в всекидневието. ходенето на работа, срещите с другари и даже домакинските отговорности са същинско предизвикателство.

Депресията, сходно на други болести, би трябвало да се лекува от лекари. В същото време има елементарни и налични способи всеки да се оправи самичък с това неприятно положение.

Намерете поддръжка от другите

Един от най -добрите помощници в битката с депресията е мощната поддръжка на другите.

Намалете равнищата на стрес

Повишените равнища на стрес с течение на времето могат да влошат положението на меланхолия. Специалистът поучава да се употребяват разнообразни способи за справяне със напрежението - те се избират според от персоналните характерности и желания.

Подобрете хигиената на съня

Здравият сън е отлична помощ в битката с депресията. Ако имате проблеми със съня, специалистът предлага да се откажете от електронните устройства най-малко час авансово. Струва си да намерите спокойна, релаксираща активност, приглушаване на светлините.

Експертите поучават да не работите в леглото или в спалнята. Това основава нежелани връзки сред напрежението и съня.

Свикнете да се храните здравословно

Работата на мозъка зависи, наред с други неща, от веществата, които тялото получава с храната. Много откриватели означават, че дефицитът на избрани детайли, изключително на цинк, може да бъде обвързван с развиването на меланхолия.

Експертите поучават да не сменяте радикално диетата си или да приемате витамини независимо. Необходимо е да се консултирате с доктор.

Научете се да спирате негативните мисли

Депресията освен ви кара да се чувствате зле. Кара те да мислиш отрицателно. Избягването на тези мисли може да усъвършенства настроението ви.

Борба с отлагането

Типичните признаци на меланхолия, като необяснима отмалялост и проблеми с  концентрацията, постоянно водят до отсрочване на радица значими действия. Постоянното отсрочване на нещата за по-късно единствено изостря казуса, предизвестяват специалисти. Повишава възприятието за виновност и напрежението.

Планирането на времето е добър ход. Постигането на краткосрочни цели ще помогне в оправянето с отлагането.

Заемете се с домакинските отговорности

Депресията обезкуражава даже най -простите домашен задължения. В същото време немитите съдове и неплатените сметки единствено усилват чувството за лична безполезност.

Експертите поучават да се стегнете и да решавате дребните домашен отговорности в точния момент. Поддържането на дома ви подредено ще ви помогне да се почувствате по-добре.

Намерете принадлежности за уелнес

Всеки човек има свои лични способи да усъвършенства благосъстоянието си. На някого оказват помощ домашни любимци, други избира музика или книги, трети - гореща вана, а четвърти спортуват.

Експертът поучава да извършите лист с действия, които повдигат настроението ви.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР