Ден след трагедията край Своге автобус по линия София-Св. Влас

...
Ден след трагедията край Своге автобус по линия София-Св. Влас
Коментари Харесай

Mеждуградски автобус се движи със счупено стъкло!

Ден след нещастието край Своге рейс по линия София-Св. Влас се движи със спукано предно стъкло. ц В рейса се е возила и дъщерята на волейболиста Евгени Иванов. А неговата брачна половинка подава сигнал до контролните институции.

Автобусът е спрян от Пътна полиция на автомагистрала "Тракия ", където чиновниците на КАТ са открили 6 неплатени санкции на водача, които той е заплатил в Ихтиман. Съставен е акт за пукнатината на предното стъкло на автомобила, по преценка на чиновниците на Министерство на вътрешните работи рейсът е траял осъществяването на курса

„ Днес всички сме в печал. След злополуката в Своге, ми се стори извънредно неуместно това нещо да продължава в страната ни. този рейс излиза от някакъв гараж, кой го инспектира, кой носи отговорност, за това което се случва”, пита Маруся Иванова.

Евгени Иванов се надява да притегли вниманието на институциите към това по какъв метод се подсигурява сигурността на пътуващите в рейса.

„ Надявам се виновните хора, в лицето освен на държавната администрация, само че и на хората, които се занимават с този бизнес – да си дадат сметка, че не може просто по този начин да се замазват нещата и всичко да си върви. Не става въпрос, че единствено моята щерка се е возила в рейса. Човешкият живот е безмерен в пари”, сподели пред NOVA Иванов.

От транспортната компания, която е притежател на рейса, обясниха, че в 11 часа рейсът е минал постоянен предпътен механически обзор, по време на който не са били открити механически неизправности.

По информация на водача при напредване след излизане от гаража, вследствие на изхвърлен камък от челен автомобил, е получена цепнатина на челното стъкло на рейса с дължина 20 – 30 см, която по никакъв метод не застрашавала сигурността на пасажерите. Според позицията на компанията транспортьор – чиновниците на Министерство на вътрешните работи не са открили никакви нарушавания на транспортното средство. След инспекцията чиновниците на КАТ са решили, че няма заплаха за пасажерите и рейсът може да се движи и извърши курса си.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР