Ден след като министърът на здравеопазването Костадин Ангелов спретна пиар

...
Ден след като министърът на здравеопазването Костадин Ангелов спретна пиар
Коментари Харесай

Лекари и пациенти опровергават МЗ за наличието на лекарства

Ден откакто министърът на опазването на здравето Костадин Ангелов спретна пиар събитие в столична аптека, с цел да потвърди, че няма дефицит на медикаменти, от липса на лекарства се оплака чирпанската болница. " В общинските заведения има дефицит на лекарства за лекуване на COVID-19 ", съобщи болничният началник в Чирпан д-р Неделчо Тотев. Той разясни, че липсват даже лекарства за намаляване на температурата. Тотев говореше освен от свое име, защото е ръководител на сдружението на дребните лечебни заведения.

Малко по-късно зам.-министърът на опазването на здравето Жени Начева посети Чирпан и заяви, че казусът бил административен. " Няма проблем с медикаментите, ще бъдат снабдени. Проведохме диалог с компанията снабдител, намерихме и други възможности за спомагателни количества ", съобщи тя. Пациенти от цялата страна обаче не споделят оптимизма на Министерство на здравеопазването, до медии и институции валят сигнали за дефицит.

 

НА ПРЕДЕЛА

Чирпанската болница ще бъде подкрепена от лекари от Стара Загора. Възможно е и варненски екип да укрепи изнемогващата болница в Провадия. На ръба на силите е и МБАЛ - Свищов, където лекарите са изпозаразени, а в този момент позитивна проба даде и кметът Генчо Генчев, който се записал като доброволец.

 

 

Още по тематиката:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР