Ден преди края на 2020-та година протестиращите срещу правителството отново

...
Ден преди края на 2020-та година протестиращите срещу правителството отново
Коментари Харесай

Ден 175: Борисов си купува изборите

Ден преди края на 2020-та година протестиращите против държавното управление още веднъж се събраха пред Министерския съвет, съобщи Българското национално радио.

Малко след 18.00 ч. беше блокиран регионът на бул. " Дондуков " пред постройката на държавното управление, като протестиращите упорстваха за оставката на кабинета и на основния прокурор.

Протестиращи разясниха, че едвам след 4 години държавното управление извършва обещанията си за 300 лв. минимална пенсия. Коментираха, че с 50-те лв. добавки към пенсиите министър председателят Бойко Борисов си купува изборите.

На площада беше оповестено, че е към този момент е записано в регистъра за юридически лица с нестопанска цел придвижване „ Демокрация и правда “, чиято съществена цел е да се бори с корупцията и злоупотребите по високите етажи на властта и прокуратурата.

Последва обичаното шествие, което мина по централните столични улици.

Протестиращите минаха и през централата на Вътрешна македонска революционна организация. От изявления на протестиращи стана ясно, че водачите на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов и Ангел Дажамбазки имат покана в последния ден на остарялата година да бъдат сурвакани.

Хората се стопираха и пред постройката на Столичната община.

Друг самостоятелен митинг беше разгласен от сдружението „ Покана за непринудено осъществяване “. Редица институции ще бъдат замеряни от понеделник от Ивайло Илиев поради несъгласия по редица тематики.

Призиви имаше по-продължително да бъде блокиран Орлов мост. А в последния ден на остарялата година протестиращите също ще се съберат пред Министерски съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР