Демократична България предлага да направи безвъзмездно и за броени часове

...
Демократична България предлага да направи безвъзмездно и за броени часове
Коментари Харесай

Демократична България предлага на ЦИК да направи безплатно ел. регистрация

Демократична България предлага да направи безплатно и за броени часове формата за електронна регистрация на секции в чужбина. Това предложение насочи през днешния ден към ЦИК и Информационно обслужване съпредседателят на обединяването Христо Иванов, оповестяват от партията.

Преди 12 дни от партията пуснаха писмо до ЦИК, с което желаеха такава форма за електронна регистрация да бъде основана на страницата на комисията.

" Щом вие не можете да извършите тази форма, ние ви предлагаме да я създадем - за 12 часа, на следващия ден тя ще бъде подготвена, без пари, без никакви старания от ваша страна ", предложи Иванов в изказване онлайн, излъчено във " Facebook ".

Той акцентира, че ще помогне на българите в чужбина, тъй като за тях е огромна национална цел да могат да гласоподават обикновено, да могат да вземат участие в политическия живот на страната.

" Защото единствено тогава България ще бъде огромна. Само тогава България ще бъде същински просперираща, същински свободна страна ", означи той.

Христо Иванов напомни, че все още българите сами се провеждат, с цел да съберат нужните 60 заявки за вписване на секция, което могат да го създадат само на хартия.

Иванов дефинира възходящите с всяка година усложнения пред задграничния избор като умишлено поддържана от ръководещите политика, целяща да бъдат изключени българите в чужбина, с цел да могат купените гласове в България да имат по-голяма тежест.

Ако се разреши на 2 млн. българи в чужбина да гласоподават обикновено, счита той, това ще скапе уравнението на корупцията в България.

Той напомни настояванията на партията: въвеждане на електронно гласуване; гласоподаване по пощата и автоматизирано разкриване на секции в чужбина, където има над 100 гласоподаватели на предходни избори. По думите му тези неща са препоръчани преди две годни.

" Нищо от това не беше въведено от корумпираното и некадърно ръководство, което имаме ", изрази Иванов недоволството си.

Той прикани българите в чужбина да приказват с околните си в България, с цел да се активизират за гласоподаване на изборите за тази политическа мощ, която се грижи за ползите им.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР