Демократична България е започнала преговори с част от Изпълнителния съвет

...
Демократична България е започнала преговори с част от Изпълнителния съвет
Коментари Харесай

БОМБА: ДБ подкокоросва Промяната за импийчмънт на Радев

Демократична България е почнала договаряния с част от Изпълнителния съвет на към момента нерегистрираната в съда като партия " Продължаваме промяната " и съответно с " крилото " на Асен Василев в лицето на неговите доверени министри и депутати за старт на процедура по импийчмънт на президента Румен Радев, научи извънредно Lupa.bg.

Разривът сред новата власт и " Дондуков " 2 е налице от месеци, а войната в Украйна и глобите по отношение на Русия са доескалирали напрежението, чийто връх доближи в сряда с остра задочна замяна на реплики сред Радев и тандема Петков-Василев.

По наша информация министър председателят се опитвал по всякакъв начин да страни от тематиката за еманципацията на Политическа партия от фигурата на президента и правел и невъзможното, с цел да резервира положителния звук сред постройките от двете страни на пл. " Независимост ", само че сътрудникът му и финансов министър от дълго време изгубил доверието си в Радев и по-скоро считал за належащо " Промяната " да съобщи безапелационна позиция вдясно в този момент, в сравнение с да разчита на левия избор в обозримо бъдеще при възможни предварителни избори.

А по данни на източниците ни Василев все по-често водел директни диалози за общи позиции и лъчение на общи политически сигнали изключително в подтекста на войната таман с представителите на Демократична България. Започнало е доближаване на позициите и с част от герберите в лицето на екс външния министър Даниел Митов, разкриват още информаторите ни. Вчера вицепремиерът непосредствено назова мнението на Радев срещу пращане на отбранителна техника за украинската войска " срам ".


И ГЕРБ хареса говоренето на Асен Василев

Според осведомени кулоарните клюки за възможната процедура по предварителното преустановяване на втория мандат на главнокомандващия щели да се материализират в действително събиране на подписи при започване на май, когато Народното събрание се чака да гласоподава военната помощ за Украйна.

Въпреки вчерашните разкрития точно на Асен Василев, че де факто България подкрепя защитата на Киев, въпреки и не под формата на дарения, тематиката продължава да буксува сред Министерския съвет и Народното събрание. " Промяната " към този момент заявява подготвеност да светне в " зелено " в пленарната зала, дружно с Демократична България, Има Такъв Народ и ГЕРБ, до момента в който в Българска социалистическа партия по организации в страната не престават да се дърпат.

При такава настройка не е изключено да се заформи нова анти-Радев коалиция в лицето на четири обединения с обща тежест на гласовете в Народно събрание - 167, която е изцяло задоволителна за свалянето на президента, само че единствено при положение, че всички се явят в уречения ден и час, както и че не бъде публикуван сигнал за избор " по съвест ". Дори в групата на " Промяната " имаше двама, дали своят вот " въздържал се " за налагането на глобите против Москва. С избор от Движение за права и свободи обаче и те няма да са проблем.

За старт на процедурата по импийчмънт са нужни 60 подписа, само че 160 депутати би трябвало да дадат избор " за ", с цел да бъде отхвърлен Румен Радев.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР