Делото срещу обвинената в заговор за убийството на цялото ѝ

...
Делото срещу обвинената в заговор за убийството на цялото ѝ
Коментари Харесай

Рестарт на делото срещу жена, обвинена че искала да избие семейството си заради наследство

Делото против упрекнатата в скрит план за убийството на цялото ѝ семейство Иванка Ройдова стартира още веднъж. Припомняме, че казусът нашумя, откакто Ройдова беше задържана при интервенция с сътрудник под прикритие - тъй като желала да убие най-близките си, с цел да завоюва 4,5 млн. $ завещание от Съединени американски щати, твърди обвиняването.
На първа инстанция Ройдова получи 3 години условно, само че на 26 юни предходната година апелативните магистрати замениха наказването й в дейно и я закопчаха в залата. Върховните съдии обаче са разкрили процесуални нарушавания в оценката на доказателствата и връщат делото за преразглеждане, като анулират наложената присъда, написа в. " 24 часа ".
Ройдова е подсъдима за обезпечение в ликвидиране на брат си Стойчо Ройдов, неговите наследник и щерка Георги и Гергана, шурей му и двете му внучета. Според прокуратурата Иванка упълномощила изтезанието на служител на реда под прикритие, с цел да може тя да наследи милионите от починалия ѝ татко Георги Ройдов. Той натрупал благосъстояние, откакто емигрирал в Съединени американски щати и разгърнал строителен бизнес. Преди да почине, завещал милионите си на своята болногледачна Недялка Бързакова. Тя пък от своя страна основала компания и получавала дивиденти от парите на Ройдов-старши. Според Иванка брат ѝ бил в комбина с Бързакова.
За да се снабди с част от наследството тя наела сътрудник, на който упълномощила да отвлече Стойчо и да го принуди да се откаже от благосъстоянието. След това трябвало да го инжектира с висока доза инсулин. Според прокуратурата Иванка начертала проект по какъв начин да бъдат изтребени децата на брат ѝ, до момента в който честват Гергьовден. За това платила 3000 лева на наетия от нея палач и му дала обещание 10% от наследството.
Самата Ройдова обаче отхвърля изрично, като твърди, че Бързакова в действителност е измамила татко ѝ и се е възползвала от положението му, с цел да го накара да ѝ трансферира благосъстоянието му. Ройдова е безапелационна, че е почтена и е заела тайният сътрудник не за палач, а тъй като мислела, че е юрист и желала посредством него да си вземе своя дял от бащиното завещание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР