Делегация на Пентагона е на посещение в Турция, съобщи турският

...
Делегация на Пентагона е на посещение в Турция, съобщи турският
Коментари Харесай

Делегация на Пентагона е на стратегическо посещение в Анкара

Делегация на Пентагона е на посещаване в Турция, заяви турският министър на националната защита Хулуси Акар, съобщи частната телевизия СиЕнЕн-Тюрк.

" Днес в министерството на националната защита в Анкара се организира среща на групата на високо ниво сред Турция и Съединени американски щати по въпросите на защитата ", сподели Акар.

Визитата идва в миг, когато Турция води договаряния със Съединени американски щати за покупката на изтребители F-16, които чака да завърши до месец-два, както уточни неотдавна представителят на турското президентство Ибрахим Калън.

През октомври предходната година Анкара изиска да закупи 40 изтребителя F-16 и съвсем 80 комплекта за рационализация на стойност, която се прави оценка на 6 милиарда $.

Доставките на американско въоръжение за Турция обаче станаха обект на разногласия в Съединени американски щати, откакто Анкара закупи съветски ракетни системи С-300, поради което беше отстранена от програмата за изтребителите от пето потомство Ф-35.

Хулуси Акар уточни още, че Турция продължава с напъните за удължение на договорката за зърнения кулоар през Черно море, която изтича на 19 ноември.

Засилихме своите старания да удължим съглашението, сподели Акар.

Доставките на селскостопанска продукция по така наречен зърнен кулоар се правят според съглашение, подписано в Истанбул на 22 юли сред Турция, Руската федерация, Украйна и Организация на обединените нации, предвиждащо безвреден експорт на зърно и хранителни артикули от украински пристанища.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР