Декларация на членовете на Европейския парламент от коалицията ГЕРБ/СДС Ние,

...
Декларация на членовете на Европейския парламент от коалицията ГЕРБ/СДС Ние,
Коментари Харесай

Евродепутатите от ГЕРБ-СДС: Настояваме за адекватен отговор на руските агресивни действия


Декларация на членовете на Европейския парламент от обединението ГЕРБ/СДС

Ние, представителите на ГЕРБ/СДС, определени в Европейския парламент от България, осъждаме изрично опитите на Руската федерация за интервенция във вътрешните работи на България. Изявлението на съветското Министерство на външните работи, с което се упорства за евакуиране на военни сили на НАТО от България и Румъния е недопустимо и съставлява рискова и безотговорна провокация.

България е член на НАТО и по силата на настоящия Вашингтонски контракт националната ни сигурност допуска и разполагане на въоръжение и войски на Алианса на българска територия, когато поражда опасност за груповата сигурност и защита. Решението за това деяние се взема от НАТО и визира само страните-членки на този съюз.

Изявлението на съветското външно министерство съдържа неприемливи за двустранните ни връзки закани и е доказателство за политиката, целяща дестабилизация и разцепление в района на Югоизточна Европа и Черно море.

Ние настояваме също по този начин и за съответен на съветските нападателни дейности отговор на НАТО, както и за интензивно присъединяване в този отговор на България. В тази връзка призоваваме за:
решение на българския парламент и държавно управление за усилване на националната защита посредством приемане на отбранителни сили и техника на НАТО на българска територия, което да даде явен сигнал на всички наши съдружници в Алианса за взаимност, единение и увереност и да удостовери общата ни подготвеност да подсигуряваме защитата на Югоизточния фланг на Алианса в Европа и груповата ни сигурност;нови вложения в областта на защитата за повишение на боеготовността на българската армия;активна работа на всички равнища за секване на дейностите на съветските специфични служби в България, в това число и на настоящите под прикритие като фондации, неправителствени, културни или туристически организации, банки, компании и медии, както и на българските им сътрудници за въздействие и тяхното финансиране;
Като евродепутати от Европейската национална партия ние подсещаме, че Европейският съюз и НАТО постоянно отстояват позицията за съдействие и съгласие с Руската федерация в полза на мира и сигурността в Европа и света. Същевременно в специфична резолюция за връзките на Европейски Съюз с Руската федерация Европейския парламент декларира своята поддръжка за съветския народ и гражданското общество.

България би трябвало да бъде на висотата на своята отговорност пред сегашното и бъдещето на Европа. Деескалацията и съдействието са в полза на всички!
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР