Даяна Ястремска преживя войната в Украйна от първо лице и

...
Даяна Ястремска преживя войната в Украйна от първо лице и
Коментари Харесай

Каузата за Украйна завърши с неуспех: Ястремска остана на крачка от титлата в Лион

Даяна Ястремска претърпя войната в Украйна от първо лице и дойде на конкуренцията в Лион съвсем без никаква подготовка. Самата тя даже загатна преди дебютния си мач във френския град, че тенисът е последното нещо, за което мисли сега. Това обаче не спря 21-годишната украинка да доближи до разногласието за трофея, като даже бе на крачка да го завоюва, повеждайки на Шуай Женг с 6:3, само че силите на международната номер 140 не ѝ доближиха, по този начин китайката победи след крайното 3:6 6:3 6:4.

Откриващият сет беше равносилен и двете сподели убеденост в своите сервис геймове, като нито една не доближи до опция да пробие съперничката си. В средата на частта пристигна и преломният миг, когато участващата с " уайлд кард " украинска състезателка осъществя пробив, който ѝ разреши да предвкуси крайния триумф.

В последвалите две част Ястремска вземаше рано самодейността, само че не успяваше да я материализира и опитната Жанг последователно обърна развоя на събитията. Тя навакса брейк закъснение във втория сет, пред с безапелационна игра да го измъкне на сметката си. Ястремска поведе рано с пробив в решителния сет, само че по-късно последваха четири безответни гейма за китайката, която се отскубна с 4:1. До края осмата в схемата не изпусна лидерската си позиция и в последна сметка победи с трета WTA купа в своята кариера.

ᴅᴇᴛᴇʀᴍɪɴᴀᴛɪᴏɴ
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР