Новак Джокович вече повече от 15 години е в неизменна

...
Новак Джокович вече повече от 15 години е в неизменна
Коментари Харесай

Джокович пред Кирьос: Понякога се питам какво правя още в Тура; пропускам моменти като баща

Новак Джокович към този момент повече от 15 години е в неизменима битка за най-големите трофеи и чупи връх след връх. Най-успешният тенисист за всички времена беше с настройката преди началото на сезона, че е кадърен да завоюва безусловно всеки един огромен трофей, само че нещата не се развиха съгласно упованията и той ще дойде на Ролан Гарос без нито един доближат край за цялата 2024-та.

Сърбинът пък признава пред своя противник и другар, Ник Кирьос, че за него към този момент е в действителност мъчно да откри вътрешна мотивация, с цел да продължи да следва личните си стандарти през годините, а ето какво още показа по този въпрос в подкаста на някогашния финалист от Уимбълдън:

" Не си мисли, чеи ми е елементарно. През годините съм опознал тялото си по най-хубавия вероятен метод и знам какво се изисква от мен, с цел да бъда на върха, тъй че не го одобрявам за някакъв тип изтезание, а просто като още едно преимущество, което да отнеса със себе си на корта. Разбира се, има дни, в които просто не желая да ставам от леглото и не ми се прави безусловно нищо. Аз също съм естествен човек. Все още обаче имам един мъничък 4-годишен Новак у себе си, който гори от неспокойствие да играе тенис в Копаоник и е толкоз влюбен в спорта, че е гладен за всички вероятни триумфи.

Същевременно обаче към този момент ми е мъчно да се мотивирирам на моменти, тъй като у мен живее и един по-зрял Новак, който е татко и се пита какво към момента върша на Тура, откакто има толкоз доста неща за правене в живота отвън тениса. Ужасно ми е мъчително за децата, когато съм на път и колкото по-добре играя, то това значи, че толкоз по-дълго няма да ги виждам. Боли ме е от това, тъй като пропущам доста значими моменти за един татко. Наскоро щерка ми за пръв път смени млечен зъб, а аз разбрах за тази преживелица по телефона и това ме убиваше от вътрешната страна " - показа международният номер едно в " Good Trouble ".

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР