Държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди желанието си да

...
Държавният секретар на САЩ Майк Помпео потвърди желанието си да
Коментари Харесай

Помпео иска да е във втората администрация на Тръмп, ако бъде преизбран

Държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео удостовери желанието си да бъде част от втората администрация на президента Доналд Тръмп, в случай че той бъде избран отново на 3 ноември, съобщи Ройтерс.

Помпео обаче не посочи от коя позиция в възможната втора администрация на Тръмп е заинтересуван.

" Остава още доста работа за извършване и аз бих желал да намеря метод да бъдат част от това ", сподели Помпео на виртуална конференция, проведена от Атлантическия съвет, представен от Българска телеграфна агенция.

На събитието държавният секретар сподели, че самодейността " Три морета " става още по-важна на фона на обстановката в Беларус, съобщи ТАСС.

" В светлината на това, което ние следим в Беларус, това става още по-важно ", сподели Помпео.

Името на самодейността идва от това, че тя обгръща територия сред Балтийско, Черно и Адриатическо море. В плана вземат участие 12 страни членки от Европейски Съюз - България, Австрия, Хърватия, Чехия, Естония, Унгария, Латвия, Литва, Полша, Румъния, Словакия и Словения. Страните от самодейността декларират общи цели, като подсилване на връзките със Съединени американски щати, развиване на инфраструктурата на страните участници в нея и диверсификация на енергийните източници.

Пред участниците във видеокоференцията Помпео засегна и тематиката за Афганистан, като сподели, че там са останали по-малко от 200 бойци на терористичната организация " Ал Кайда:, съобщи Ройтерс.

По тематиката за Северна Корея посланик номер едно на Съединени американски щати призна, че договарянията с тази страна не са довели до упования прогрес, само че увери, че полемики се водят зад кулисите, съобщи Франс прес.

" Надявахме се да реализираме повече прогрес, че президентът Ким Чен-ун ще поеме в друга посока, само че си оставам оптимист ", сподели Помпео.

" Открито повече нищо не се случва, само че продължава да се прави голяма работа сред нас и нашите съдружници в района, японците, южнокорейците, има даже старания със севернокорейците, с цел да могат те да схванат, че тук има опция, от която те би трябвало да се възползват ", сподели той.

Въпреки три срещи на върха сред Тръмп и Ким Чен-ун никакъв прогрес не бе реализиран по въпроса за нуклеарната денуклеаризация на Пхенян. Официално диалозите сред двете страни са спрели от няколко месеца. Тръмп обаче продължава да хвали разбирателството си със севернокорейския водач и акцентира това като едно от достиженията на президентския си мандат.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР