Лидерът на ПП Възраждане“ Костадин Костадинов написа история за фашизъм,

...
Лидерът на ПП Възраждане“ Костадин Костадинов написа история за фашизъм,
Коментари Харесай

Костадин Костадинов: Как изглеждат фашизма, дискриминацията и европейските ценности, събрани в едно неразривно цяло

Лидерът на Политическа партия „ Възраждане “ Костадин Костадинов написа история за фашизъм, дискриминация и европейски полезности в обществената мрежа Фейсбук. Публикуваме я без редакторска интервенция:

„ Сега ще ви опиша една занимателна и поучителна история за фашизъм, дискриминация и европейски полезности – както се споделя 3 в 1.

Миналата година латвийският парламент забрани използването на съветски език в предизборната акция. Напомням, че в Латвия до 1991 година руснаците бяха болшинство, само че по-късно с поредност от расистки и сегрегационни ограничения техният брой беше принудително понижен до 30% от популацията. Така че там съветският език има дълбоки исторически корени, които настоящето (а и всички преди него) фашизмократично държавно управление се пробва обезверено да изсече.

Обаче за европейските избори има друго предписание, което отваря малка врата за руснаците – разрешена е пропаганда на другите европейски езици. Българският, както е добре известно, е освен славянски език, ползващ кирилицата, само че и формален език на Европейския съюз.

От това се възползва опозиционната съветска партия „ Стабилност “, чийто надпис на предизборната акция е изписан на кирилица по този начин – „ Братство, тъждество, мощ “, а под него е изписано (отново на кирилица) името на нейния ръководител Алексей Росликов.

Както се досещате, на формалните пропагандни материали на „ Стабилност “ е написано категорично, че те са на… български. Да, тъкмо по този начин – тези думи се изписват еднообразно на български и съветски и по този начин хем са разбираеми за руснаците в Латвия, хем латвийският фашистки режим не може да стори нищо.

Сега сега държавното управление в Рига умува върху решение, с което да забрани използването на български език. Ето по какъв начин наподобяват фашизма, дискриминирането и европейските полезности, събрани в едно неразривно цяло. “

Костадин Костадинов: Наблюдаваме двойните стандарти във външната политика на България

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР