Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призна за разногласията в

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкен призна за разногласията в
Коментари Харесай

Блинкен призна за разногласия в Държавния департамент относно конфликта в Газа

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен призна за различията в Държавния департамент по отношение на метода на администрацията на Байдън към войната сред Израел и Хамас в имейл до чиновниците, заяви Си Ен Ен.


Посланието на висшия посланик до личния състав, изпратено във връзка неотдавнашните му пътувания, идва на фона на възходящия яд и противоречие освен от страна на личния състав в Държавния департамент, само че и в по-широката администрация на Байдън.

Миналата седмица Си Ен Ен заяви, че стотици чиновници на Американската организация за интернационално развиване са подписали отворено писмо, в което приканват за преустановяване на огъня, а в Държавния департамент има известия за " меморандум за противоречие ".

Миналия месец чиновник на Държавния департамент обществено подаде оставка в символ на митинг против политиката на администрацията във връзка с войната сред Израел и Хамас.

" Знам, че за доста от вас страданията, породени от тази рецесия, са надълбоко персонални ", написа Блинкен в имейла си. " Мъката, която идва с ежедневното виждане на облиците на бебета, деца, възрастни хора, дами и други цивилни, страдащи в тази рецесия, е разтърсваща. Аз самият я усещам. "

Държавният секретар означи, че " някои хора в Департамента може да не са съгласни с методите, които подхващаме, или да имат мнение за това какво можем да създадем по-добре ".

След това ръководителят на Държавния департамент означи, че във Вашингтон са проведени конгреси, с цел да могат чиновниците да дават противоположна връзка.

" Ние слушаме: това, което споделяте, дава информация за нашата политика и нашите послания ", сподели той.

В имейла си Блинкен направи обзор на пътуването си до Близкия изток и Азия през предходната седмица, като съобщи, че " основната цел на Съединени американски щати остава същата: да приключим този ужасяващ спор допустимо най-бързо, като в същото време поддържаме правото и задължението на Израел, в цялостно сходство с интернационалното филантропично право, да подсигурява, че терористична офанзива като тази от 7 октомври в никакъв случай повече няма да се повтори ".

Дипломатът още веднъж акцентира, че " прекалено много палестински цивилни жители са починали " и " може и би трябвало да се направи доста повече, с цел да се понижи тяхното страдалчество ".

" Както споделих и на четири очи, и обществено, ние имаме вяра, че гласовете на палестинския народ би трябвало да бъдат в центъра на посткризисното ръководство в Газа ", написа Блинкен. " Вярваме в ръководеното от палестинците ръководство на Газа, като Газа бъде обединена със Западния бряг. Възстановяването на Газа би трябвало да бъде подкрепено с резистентен механизъм "./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР