Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн е провел откровени, съдържателни

...
Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкeн е провел откровени, съдържателни
Коментари Харесай

Блинкен е провел откровени и съдържателни разговори с китайския си колега

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкeн е провел " откровени, съдържателни и градивни " диалози с китайския външен министър Цин Ган в Пекин. Това оповестява американският Държавен департамент, представен от Reuters.   Блинкен отсрочи свое посещаване през февруари, откакто хипотетичен китайски разследващ балон прелетя над Съединени американски щати. Той е най-високопоставеният представител на американското държавно управление на посещаване в Китай, откогато президентът Джо Байдън встъпи в служба през януари 2021 година, напомня Reuters.    „ Днес се срещнах с държавния консултант на Китайската национална република и министър на външните работи Цин Ган в Пекин и обсъдихме по какъв начин можем отговорно да управляваме връзките сред нашите две страни посредством отворени канали за връзка “, написа Блинкен в Twitter.  
Today, I met with People’s Republic of China State Councilor and Foreign Minister Qin Gang in Beijing and discussed how we can responsibly manage the relationship between our two countries through open channels of communication. pic.twitter.com/dPkd0aWQ5J
— Secretary Antony Blinken (@SecBlinken) June 18, 2023 " Държавният секретар акцентира значимостта на дипломацията и поддържането на отворени канали за връзка по целия набор от въпроси, с цел да се понижи рискът от неверни тълкования и преценки ", съобщи представителят на външнополитическото ведомство на Съединени американски щати Матю Милър. По думите на Милър срещата сред Блинкен и Цин е траяла над пет часа.

Държавният секретар на Съединени американски щати е поканил Цин да посети Вашингтон, " с цел да продължат разискванията " и двамата са се споразумели да насрочат " реципрочна аудиенция в уместно за двете страни време ", показва още американското ведомство.   Цин е споделил на Блинкен, че Китай се ангажира да построи " постоянни, предвидими и градивни " връзки със Съединени американски щати, оповестиха китайските държавни медии.

Цин също по този начин ясно е изразил опасенията на Китай по главните му ползи, в това число тайванския въпрос, който китайският посланик е определил като " най-значимия риск " в китайско-американските връзки.   Цин и Блинкен са изразили предпочитание да стабилизират връзките сред двете сили и да не разрешат на конкуренцията да прерасне в спор, разясняват още чиновници от Държавния департамент на Съединени американски щати. Блинкен е декларирал " доста ясно ", че Съединени американски щати не желаят да се откъсват от Китай и е било реализирано единодушие двете страни да продължат диалозите, с цел да реализиран прогрес в редица области.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР