Държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско

...
Държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско
Коментари Харесай

Ротация на военни при Радев на фона на влошена глобална обстановка

Държавният глава Румен Радев удостои български военнослужещи с висше офицерско звание в постройката на " Дондуков " 2 през днешния ден.

На церемонията участваха двама военни - Валентин Кръстев и Галин Манев и техните фамилии.

Със собствен декрет президентът освободи бригаден военачалник Валентин Кръстев от длъжността шеф на Щаба на Съвместното командване на силите и го назначи на длъжността заместник-командир на Корпуса за бързо развръщане на НАТО в Солун от 1 август. Румен Радев удостои бригаден военачалник Кръстев с висше офицерско звание " генерал-майор ".

За задачата на ротацията - президентът назначи с различен собствен декрет капитан I сан Галин Манев на длъжността шеф на Щаба на Съвместното командване на силите и го удостои с висше офицерско звание " флотилен адмирал ".

В слово пред събралите се Румен Радев уточни, че " за него е чест да връчи новите звания на българските военнослужещи, които са знак на приноса им за Българската войска ". " Това се случва на фона на внезапно влошената световна среда за сигурност и нова идея на Алианса ", разясни той.

От името на наградените Валентин Кръстев даде обещание да се оправдае доверието на България в НАТО. В Алианса страната води три задачи, чиято добра подготовка и водене ще продължат допустимо най-добре, стана ясно от думите на генерала.

Той увери Румен Радев, че ще се работи за положителни позиции на Българската войска в НАТО.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР