Държавният глава Румен Радев освободи от длъжност главния прокурор Иван

...
Държавният глава Румен Радев освободи от длъжност главния прокурор Иван
Коментари Харесай

ФИНАЛ: Румен Радев подписа присъдата на Иван Гешев – чака се арестът!

Държавният глава Румен Радев освободи от служба основния прокурор Иван Гешев, оповестяват от президентството. По този метод е приключена цялата процедура по уволнението на Гешев. Както Narod.bg първо заяви, в този момент се чака карцерът на някогашния към този момент прокурор №1 по някое от досъдебните производства против него.

Указът на президента идва единствено три дни откакто Висшият правосъден съвет уволни основния прокурор, като одобри, че той е уязвил престижа на правосъдната власт с изявлението си от 15 май, че политическият отпадък би трябвало да бъде изметен. Решението си кадровиците взеха с 16 гласа „ за “. Четирима гласоподаваха срещу – Вероника Имова, Олга Керелска, Евгени Иванов и Стефан Петров. В гласуването не взе участие Севдалин Мавров, който напусна съвещанието на съвета. 

Реклама

„ Няма по-важно нещо на света от истината. Справедливостта е резултат от истината. Дали тези “политици ”, които изкривиха истината и незаслужено ме отстраниха поради думите “политически отпадък, оправдавам се за израза ” – дали по този метод ще реализиран утвърждението на хората? “, написа във Facebook профила си Гешев, към този момент като редови прокурор. Според него необмислено са пренебрегнати фундаментални правни и демократични правила.

„ Битката за правдивост не е единствено моя персонална борба, борбата за правдивост е борба на целия български народ. В името на Отечеството тази битка продължава! Да живее България! Бог с нами! “, приключва Гешев в поста си.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР