Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по

...
Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по
Коментари Харесай

Радев и Тъмп разговаряха по време на дискусиите за бюджета на НАТО

Държавният глава Румен Радев и президентът Доналд Тръмп разговаряха по време на полемиките за бюджета на НАТО. Това оповестиха от пресцентъра на президентството.

По време на форума Доналд Тръмп опроверга плъзналите през днешния ден в коридорите на срещата на върха на НАТО в Брюксел клюки, че е подготвен да изтегли страната си от алианса.

"Привързаността на Съединени американски щати към НАТО е доста мощна, остава доста мощна. Имахме прелестна среща, сподели той на конференция директно след разпространението на слуха, че пред сътрудниците си е заплашил с изтеглянето на Съединени американски щати, в случай че не бъдат изпълнени желанията за повишение на отбранителните разноски на страните от пакта ", сподели президентът на Съединени американски щати.

Тръмп разясни обаче, че с Германия би трябвало да решат какво вършат с газопровода (Северен поток).

"Идеята за разширението му не ми се нрави. С канцлера Ангела Меркел имаме чудесни връзки. Германия харчи доста по-бързо за защита, с цел да доближи два % от Брутният вътрешен продукт. Когато достигнем два %, започваме да приказваме за покачване, съгласно мен то би трябвало да доближи четири % ", сподели Доналд Тръмп.

В сряда президентът Радев написа във Фейкбук, че на срещата на върха в Брюксел е декларирал, че НАТО не е борса за сигурност, а съюз на суверенни страни, обединени от стратегически цели и общи полезности.

„ Призовах наред с политиката на въздържане по отношение на Русия да се гради също и разговор и в обстановка на неясност на трансатлантическата връзка, да се заобикаля нападателният звук и да се търсят пътища за нормализация и възстановяване на връзките с Русия. Този метод се приема и от други партньори”, написа още Румен Радев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР