Държавният департамент на САЩ затваря американското посолство в Беларус и

...
Държавният департамент на САЩ затваря американското посолство в Беларус и
Коментари Харесай

САЩ затварят посолството си в Беларус и позволяват на част от дипломатите си в Москва да я напуснат

Държавният департамент на Съединени американски щати затваря американското посолство в Беларус и разрешава на дипломатите си в Москва, изпълняващи несъществени функционалности, в това число на членовете на фамилиите им, да я изоставен поради спора в Украйна, съобщи Асошиейтед прес.

Държавният секретар Антъни Блинкън разгласи през днешния ден прекъсването на работата на посолството в Минск и разпореди отпътуването на личен състав от задачата в Москва.

" Предпиремаме тези стъпки от съображения за сигурност и сигурност, произлизащи от непровокираната и неоправдана офанзива на съветската войска против Украйна ", се показва в изказването на Държавния департамент.

Междувременно стана ясно и, че французите, които към момента се намират в Киев, могат да изоставен обсадената украинска столица по суша, тъй като има такава " опция ", само че нямат никакви гаранции за сигурност, сподели през днешния ден френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан, представен от Франс прес.

" Пътищата от Киев от юг евентуално не са изцяло безвредни, само че през днешния ден има опция да напуснете града ", сподели министърът пред Елисейския замък.

" Руснаците към този момент споделиха също, че всички цивилни могат свободно да напущат Киев по автомагистралата Киев-Василков ", добави той.

Едва сдържайки страстите си, министърът уточни, че те могат да " решат да се възползват от тази опция ", като посочи, че Франция не може да " окаже помощ по пътя им ".

Париж обаче ще може да им дава " постоянна информация за пропускателните пунктове " и помощ " от другата страна на границата ".

Според дипломатически източник на територията на Украйна към момента има малко над 1000 французи, което е повече от предстоящото, защото няколкостотин от тях не са се записали преди нашествието на Русия.

Времето за изчакване на граничните пунктове сега варира сред два и четири дни съгласно същия източник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР