Държавният департамент на САЩ е потвърдил споразумението, постигнато на разговорите

...
Държавният департамент на САЩ е потвърдил споразумението, постигнато на разговорите
Коментари Харесай

Медии: Ципрас се яви пред Тръмп като беден роднина

Държавният департамент на Съединени американски щати е удостоверил съглашението , реализирано на диалозите в Белия дом сред гръцкия министър председател Алексис Ципрас и президента Доналд Тръмп, за рационализация на гръцките Ф-16 , оповестяват гръцките издания.
 Тръмп и Ципрас БГНЕС
Пред публицисти Тръмп е удостоверил, че има такова съглашение, като споделил, че то ще укрепи позициите на Съединени американски щати и ще даде подтик на връзките с Гърция , отбелязва Нюз.ин. Споразумението за рационализация е на стойност 2,4 милиарда евро. В Туитър гръцкият боен министър е обявил, че таванът на бюджета за модернизацията на изтребителите е 1,1 милиарда евро, а останалите средства се отнасят до стратегии за подкрепяне и за обезщетения .



Под заглавие " Послание на Тръмп до Ципрас: Съединени американски щати могат да усилят вложенията в Гърция , страната е основен съдружник в НАТО " американската телевизионна мрежа Си Ен Би Си, представена от гръцки издания, твърди, че двамата ръководители са обсъждали освен въпроса за рационализация на гръцките Ф-16, само че и опция за разширение на контракта за потребление на американската военноморска база в Суда на остров Крит.
 Тръмп и Ципрас БГНЕС
Базата играе основна стратегическа роля в проектите на администрацията на Тръмп за битка с организацията " Ислямска страна " и тероризма, а също и за отбрана на енергийните източници в Близкия изток и Персийския залив. В. " Етнос " преценя, че " базите са поле за съдействие ".

Във връзка с това Си Ен Би Си извежда новината, че Вашингтон евентуално разисква вид за създаване на втора военна база в южната част на остров Крит . Според медията притокът на капитали и вложения към Гърция към този момент се превръщал в приоритет за администрацията на Тръмп, която се стремяла да ускори двустранното икономическо и отбранително съдействие с Гърция. Дипломати настояват, че тези вложения щели да бъдат ориентирани основно в енергийния бранш.
 Тръмп и Ципрас БГНЕС
Във Вашингтон Ципрас получи очаквания, само че не и решения, на него му бяха обещани вложения и облекчение на дълга , само че те бяха обвързани с нуждата от реализация на промените в Гърция, разяснява в. " Прото тематика ". В. " Естия " написа, че Ципрас се явил пред Тръмп като " безпаричен родственик " . Проправителственият " Авги " подчертава на това, че Гърция и Съединени американски щати са стратегически сътрудници.

Близкият до дипломатическите среди " Катимерини " цитира Ципрас, който счита, че " Гърция има капиталови шансове " . " Контранюз " написа, че " Тръмп поддържа Гърция и Ципрас ". Икономическото издание " Нафтемборики " обобщава, че на диалозите е било отправено обръщение в поддръжка на Гърция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР