Държавната компания Автомагистрали, която нашумя с поръчките инхаус при кабинета

...
Държавната компания Автомагистрали, която нашумя с поръчките инхаус при кабинета
Коментари Харесай

Първа поръчка за Автомагистрали при кабинета Петков


Държавната компания " Автомагистрали ", която нашумя с поръчките инхаус при кабинета " Борисов ", печели търга за поддържането на първите 56 км на автомагистрала " Струма " през идващите 5 месеца. Това оповестиха източници на Mediapool от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ).

Това е първата социална поръчка оповестена от държавното управление на Кирил Петков в пътния бранш. Определянето на реализатор беше значимо поради прогнозата на синоптиците, че на 2 и 3 март ще вали сняг. И до момента " Автомагистрали " поддържаше този сектор от автомагистрала " Струма, само че предходният ѝ 4-годишен контракт изтече на 28 февруари 2022 година

Избирането на държавната компания подсигурява, че магистралният сектор в областите София, Перник и Кюстендил, който е един от натоварените, няма да остане непочистен от снега.

Новото е, че в този момент " Автомагистрали " ще прави това на доста по-висока цена по отношение на месец февруари. Досега заплащането за зимно поддържане на автомагистрала в планински терен, какъвто е секторът, беше 2046 лева / км , а в този момент към този момент държавната компания ще получава по 2900 лева / км , демонстрират оповестените документи в регистъра на публичните поръчки.

" Автомагистрали " са повишили и облагата си на 10% при 8.8% до момента. Вдигат и заплащането на служащите от 6.90 лева за час на 9.90 лева

За 5-те месеца поддържане на автомагистрала " Струма " държавната компания ще получи общо 270 000 лева без Данък добавена стойност.

Четирима претенденти

Четири предложения бяха подадени общо в публичната поръчка за поддържане на автомагистралата.

Другите трима са " Мегаинвест холд " ЕООД, " Булстрой - монтажи " ЕООД и " Люник " ЕООД.

От оповестените документи в регистъра на публичните поръчки е видно, че единичните цени на другите трима претенденти са по-ниски от тези на " Автомагистрали ".

Тъй като протокола от работата на комисията към момента не е оповестен, най-вероятно някой от претендентите да е отхвърлен.

Още една поръчка за 3 години

В момента е в ход и друга процедура за пътно поддържане на същия сектор на автомагистрала " Струма ", само че със период на осъществяване 3 години и планирана стойност от 41 млн. лева без Данък добавена стойност. Срокът за подаване на офертите изтича на 14 март.

По този контракт страната ще заплаща с към 2 млн. лева повече годишно на бъдещия реализатор по отношение на досегашния контракт.

За четири години " Автомагистрали " е направила работа за към 46 млн. лева при планирана цена от 10 млн. лева

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР