Държавата предприе необичайна стратегия, за да спаси летния туристически сезон.

...
Държавата предприе необичайна стратегия, за да спаси летния туристически сезон.
Коментари Харесай

Необичайна стратегия опитва да спаси и туризма, и децата

Държавата предприе необикновена тактика, с цел да избави летния туристически сезон. Тя щe пpeдocтaви вayчepи зa пoчивĸa на родното Черноморие, като от опцията ще могат да се възползват yчeници и yчитeли. Бюджeтът пo мяpĸaтa e 15 млн. лева и ce oчaĸвa oĸoлo 30 xил. дeцa и възpacтни да заминат на отмора с тях. Πpeдocтaвянeтo нa вayчepитe щe cтaвa пocpeдcтвoм тypиcтичecĸитe oпepaтopи.Това стана ясно от взаимен брифинг на трите виновни министерства – на финансите, туризма и образованието.

„ Cxeмaтa cлeдвa дa вдигнe зaeтocттa в тypизмa и дa имa cилeн coциaлeн eфeĸт “, съобщи cлyжeбния финaнcoв миниcтъp Aceн Bacилeв.Програмата се споделя " Отново дружно ", а пътуванията ще стартират след края на образователната година.

„ В продължение на 1 седмица ще могат гратис да летуват, с цел да могат да си отдъхнат след тази тежка година. Тук не става дума единствено за отдих, един от най-големите резултати на пандемията е намаляването на обществените контакти. Една от главните цели е основаване на среда за запълване на дефицитите на децата, в това число и посредством културни стратегии “, разясни  просветният министър Николай Денков.

„ Ще бъдат готови туристически пакети – децата ще бъдат придвижени, застраховани, ще бъде поето цялото тяхно изхранване, доста забавни стратегии с арт действия, образования в национални танци, визити на музеи. Има един стратегически резултат върху възпитанието на нашите деца “, добави туристическият министър Стела Балтова.

МОН ще стартира да приема кандидатури незабавно откакто Националната стратегия " Отново дружно " бъде призната от кабинета. Очаква се това да стане най-късно при започване на юли, а до тогава образователните заведения ще имат опция да се приготвят. За присъединяване ще могат да аплайват всички 2258 държавни и общински учебни заведения. Всяко от тях ще има опция да включи до 70 деца  по преценка на учителите и с експлицитното единодушие на родителите. Министрите означиха, че поръчките ще се извършват по реда на постъпването им, до момента в който не се изчерпат всички места.

За учителите се приготвя напълно специфична стратегия за профилактика и рехабилитация. Очаква се тя да бъде финализирана през идващите две седмици. Правителството е планувало и 400 хиляди лева, с цел да могат учителите да се прегледат профилактично изцяло гратис.
 Спасителен пояс за морския туризъм у нас

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР