Данъкът върху добавената стойност за някои продукти като сапун, тоалетна

...
Данъкът върху добавената стойност за някои продукти като сапун, тоалетна
Коментари Харесай

За пазаруващите в Одрин: Кои стоки поевтиняват заради намаления ДДС

Данъкът върху добавената стойност за някои артикули като сапун, тоалетна хартия, салфетки и бебешки пелени ще бъде понижен от 18 на 8 %, съобщи Ердоган.

Това са част от новите ограничения за справяне с галопиращата инфлация в Турция, оповестени от президента.

Новината ще зарадва всички българи, които пазарят в Одрин и в други близки до българската граница градове, написа " Марица ".

Ердоган сподели, че ръководещите „ се стремят да запазят Турция мощна и да защитят нацията от високите разноски за живот на фона на световни и районни рецесии. Те подхващат административни промени, с цел да създадат живота по-лесен за всички пластове на обществото ", заяви държавната Анадолска организация (AA).

Президентът сподели, че това са част от напъните за „ опростяване “ на налога върху добавената стойност (ДДС) през последните седмици. Решението е взето след договаряния с неправителствени организации и браншове, като „ също са част от стратегия на държавното управление да не разрешат жителите да бъдат смазани от високите разноски. "  

Напомняйки на обществеността за предишните понижения на Данък добавена стойност за редица хранителни артикули от първа нужда, президентът Ердоган сподели: „ Сега взехме решение да понижим 18-процентния Данък добавена стойност за някои артикули като перилен препарат, сапун, тоалетна хартия, салфетки и бебешки пелени до 8 % “.

Освен това Ердоган разгласи, че Данък добавена стойност за всички услуги в областта на публичното хранене също ще бъде понижен от 18 на 8 %. Това ще подсигурява облекчение на цените в ресторантьорството и хотелиерството, като ще докара и до напредък в туристическия отрасъл. 

Ердоган разгласи, че има понижаване на Данък добавена стойност и в бранша на недвижимите парцели. Той сподели, че Данък добавена стойност ще бъде 8 % за жилища до 150 квадратни метра. А за частите над 150 квадратни метра, ще се доплаща 18 % Данък добавена стойност.

Също по този начин Ердоган съобщи, че " еднопроцентният Данък добавена стойност върху облагите, осъществени от автогалериите при покупка и продажба на транспортни средства и продажба на яхти, лодки и екскурзионни кораби, ще бъде повишен на 18 % ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР