Дали заради климатичните проблеми или в резултат на нещо свръхестествено,

...
Дали заради климатичните проблеми или в резултат на нещо свръхестествено,
Коментари Харесай

Реката, която изчезна само за 4 дни

Дали поради климатичните проблеми или вследствие на нещо свръхестествено, само че единствено за 4 дни реката Слимс Ръвър е изцяло заличена. Подобно скоростно изпаряване е отчитано доста рядко.

Феноменът е прочут като речно пиратство и се случва, когато потокът на една река се улавя от друга, само че никой не си е представял, че това може да се случи единствено за 4 дни.

Според историческите свидетелства са нужни хиляди години, с цел да може може водите от една река да се усвоят от друга.

Случаят със Слим Ривър обаче не е подобен. Тя е извирала от канадския хладилник Каскавулш и не са се появявали следи, че близката до нея Какавулш Ривър ще я заличи. Усвояването е почнало преди 4 дни, а през днешния ден от Слим Ривър няма и диря.

Предполага се, че бързото размразяване на ледниците в Канада е довело до този феномен. Геолозите считат, че поради бързината на процеса резултатът от нея ще е непрестанен.

Това движение на речно пиратство несъмнено ще остане в историята, а учените споделят, че ще бъде запомнено и тъй като в него има човешка интервенция, защото скоростното размразяване на ледниците се приписва на световното стопляне.

Преди усвояването водите на Слим ривър се влизали в Берингово море през езерото Клуейн, разполагащо се в югозападната част на Канада. Сега обаче реката се влива в Тихия океан.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР