БРЮКСЕЛ (АП) — Унгария отмени във вторник ветото си Марк

...
БРЮКСЕЛ (АП) — Унгария отмени във вторник ветото си Марк
Коментари Харесай

Холандският лидер Марк Рюте преодолява голямо препятствие пред това да стане шеф на НАТО, след като Унгария оттегли възраженията

БРЮКСЕЛ (АП) — Унгария анулира във вторник ветото си Марк Рюте да стане идващият началник на НАТО, откакто холандският министър председател в оставка даде документално гаранции, че няма да принуди страната да взе участие в новите проекти на военния съюз за оказване на поддръжка на Украйна.

Уверенията на Рюте, съдържащи се в писмо до премиера Виктор Орбан, отстраняват главната спънка пред него да стане идващият общоприет секретар на НАТО — най-висшият граждански чиновник на организацията.

Това също по този начин може да разреши на НАТО да покаже огромна проява на единение и да показва взаимност с опустошената от война Украйна, когато президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и неговите сътрудници се срещнат във Вашингтон на 9-11 юли. Срещата на върха би трябвало да означи 75-ата годишнина на НАТО.

По време на диалози в Будапеща предходната седмица генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който би трябвало да се отдръпна през октомври, подписа договорка с Орбан, с цел да подсигурява, че Унгария няма блокират пла...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР