Дългоочакваният старт на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд

...
Дългоочакваният старт на 18-ото преброяване на населението и жилищния фонд
Коментари Харесай

Националното преброяване започва, какво трябва да знаем

Дългоочакваният старт на 18-ото броене на популацията и жилищния фонд в България ще бъде даден в 0.00 ч. на 7 септември 2021 година. Тогава ще бъде отворена Информационна система „ Преброяване “ и всеки, който живее непрекъснато в България, ще може да се преброи онлайн, оповестяват от Националния статистически институт.

Ето какви рекомендации насочат от националната статистика:

Препоръчваме този метод, тъй като е бърз, елементарен, комфортен и в изискванията на пандемия - безвреден. След това срещата с преброител ще бъде единствено при предаването на неповторимия 15-цифрен код, който генерира системата при сполучливо броене.

За да сме сигурни, че някой няма да се преброи от наше име, е належащо да се записваме с годна е-поща, ЕГН и номер на български документ за идентичност. Данните от регистрацията се употребяват единствено за идентифициране на лицето и не се съхраняват от Национален статистически институт. Следва удостоверение на регистрацията - получаваме имейл с линк, на който би трябвало да кликнем до 2 часа. След потвърждението ще се отвори екран за попълване на електронната преброителна карта. Там би трябвало да се влезе с имейла и паролата от регистрацията ни. Преброителната карта съдържа въпроси за жилището, семейството и хората, с които живеем в едно домакинство.

Попълването на преброителната карта лишава приблизително 20 минути. То може да се прекъсне и да продължи по-късно, само че би трябвало да сме приключили и удостоверили всяка страница с бутона „ Напред “. Ако оставим незавършена страница повече от 30 минути, без да вкарваме, връзката прекъсва и би трябвало да влезем още веднъж с имейл и ключова дума.

Може да се връщаме в предходни страници на преброителната карта и да редактираме информацията, само че единствено до окончателното ѝ привършване. След това до 17 септември ще може единствено да виждаме данните си, само че не и да ги редактираме.

След сполучливото броене ще получим известие и имейл с неповторим 15-цифрен код, който би трябвало да запазим и да предадем на преброителя, когато позвъни на вратата ни.

Трябва да попълним адреса, на който живеем в реалност, а не, където сме регистрирани. Достъпът до електронната карта ще бъде стеснен единствено за България, защото българите, живеещи непрекъснато в чужбина, ще бъдат преброени в страната, в която живеят.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР