Да учим децата на възраст малко преди училище на разни

...
Да учим децата на възраст малко преди училище на разни
Коментари Харесай

6 урока за парите, на които да научите 5-годишното

Да учим децата на възраст малко преди учебно заведение на всякакви неща за парите може да звучи като полуда, само че даже съществени хрумвания по тематиката могат да бъдат усвоени по това време. Изследователи откриха, че в случай че овреме възпитаме децата на вярно отношение към парите, ще понижим доста риска да станат изявени материалисти, както и ще ги накараме да се усещат в бъдеще финансово виновни. Ето няколко хрумвания с какви уроци да започнете:

1) Парите се употребяват, с цел да се купуват с тях неща

Да си играят с мислени пари е постоянно занимателно за децата, само че те би трябвало да осъзнаят, че на процедура парите се употребяват, с цел да купуваме с тях неща, от които имаме потребност. Един от методите да ги научите на този урок е, като ги накарате да заплащат за продуктите в магазина. Ако дребното желае сладолед – ок, дайте му тъкмо приготвени пари, с цел да си го заплати. Малко по-късно ще пристигна време да обясните и какво е ресто, само че по-добре изчакайте за този урок.

2) Монетите и банкнотите имат стойност

Те сигурно не схващат разликата сред 5 и 50 стотинки, когато са 5-годишни, само че тази ранна възраст е отлично време да започнете да ги учите на това. Например, когато отивате да купите самун (който да речем коства 1,25 лева.), пребройте дружно с какъв брой монети става това. Когато усвоите, че хлябът е еднакъв на 6 монети от 20 стотинки и 1 от 5 ст., е пристигнало време да покажете, че може да си купите самун и с 2 монети от 50 ст., 2 от 10 ст. и 1 от 5 ст.

3) Отложено пазаруване

Да не се поддадете на настояването на детето, което желае да му се купи бисквитка ВЕДНАГА, а това е тъкмо преди вечеря, е освен положително родителство, само че също и му дава урок, който ще му послужи по-късно във финансов проект. Да научиш детето, че е допустимо да се изчака, с цел да получи нещо, което желае в този момент, е скъпо. Дълговете са международен проблем и по-голяма част от тях се дължат на обстоятелството, че хората харчат повече, в сравнение с получават, тъй като желаят нещо незабавно, без да мислят за следствията.

4) Трябва да работим, с цел да имаме пари

На тази възраст може да визиите на детето концепцията, че работата и парите са свързани. Да обясните по какъв начин това, което мама и тати правят, оказва помощ да се заплати за всичко, което то има, е положително начало. Да заведете детето в офиса си или да говорите за това по какъв начин служителят на реда, пожарникарят и продавачката работят, против което получават пари, също е добра просветителна опция.

5) Има разлика сред нещо, което желаеме и нещо, от което имаме потребност

Децата са устроени да мислят, че всичко, което желаят, е това, от което имат потребност. Сега е моментът да обясните, че някои неща (храна, къща, дрехи) са нужда, а други са пожелателни (сладкиши, играчки и още дрехи). Може да започнете да вмъквате „ имаме потребност “ и „ желаеме (бихме могли) да имаме “ в диалози с децата, с цел да стартират да вършат разликата.

6) Понякога най-забавните неща в живота не костват пари

Да отидем в лунапарк или на кино коства пари. Да играем с другари в парка е гратис. Да рисуваме у дома – също. И отново е хубаво, даже повече. Да накарате детето да осъзнае, че не е наложително да плащаме за занимания, е добър урок.

Източник:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР