Да подарим книга на украинските деца“ под тази инициатива се

...
Да подарим книга на украинските деца“ под тази инициатива се
Коментари Харесай

Фондация "Книги и деца" е отпечатала 2500 книги за украинските деца в България


" Да подарим книга на украинските деца “ под тази самодейност се сплотяват украинският институт за книгата, Министерството на външните работи и Министерството на културата и осведомителната политика на Украйна, Фондацията " Книги и деца “ и посолството на Украйна в България под патронажа на първата дама на Украйна Олена Зеленска . Фондация " Деца и книги “ от българска страна обмисля по какъв начин да направи тази концепция действителност.

" Ние към този момент успяхме да отпечатаме 2500 книги, които раздадохме на украинските деца ". Това сподели в изявление за предаването " Преди всички " по стратегия " Хоризонт " Десислава Алексиева от Фондация " Книги и деца " :

" Видяхме каква огромна нужда от книги има и каква наслада те носят на децата и на родителите, които им четат. Получаваме извънредно трогателни известия, в които се споделя – " С книгите при нас дойде и част от нашия дом “. Много признателност имаше и това единствено демонстрира какъв брой е значимо в действителност в този миг, когато тези хора са тръгнели единствено с облеклата на гърба си и с паспорта си, за тях да има и книги, тъй като в действителност книгите са връзката с дома. Те са дом, когато домът го няма ".

Цялото изявление с Десислава Алексиева можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР