Да бъдете обградени от добри и верни приятели е изключително

...
Да бъдете обградени от добри и верни приятели е изключително
Коментари Харесай

Самотата е по-опасна от пушенето

Да бъдете обградени от положителни и правилни другари е извънредно значимо за здравето ви. Толкова значимо, колкото отказването от цигарите, отслабването или вземането на медикаменти. Това настояват учени от Съединени американски щати.

Изследователи от Янг Юнивърсити в Юта, Съединени американски щати, окрили, че хората, мощно привързани към приятелите си, понижават с 50 % опцията да умрат млади спрямо тези, които нямат положителни обществени взаимоотношения.

 Самотата е по-опасна от пушенето

Пхиложката Джулиан Холт-Лънстад и екипът й проучили 148 проучвания на повече от 300 хиляди души. Те наблюдавали деликатно техните обществени контакти и рефлексията им върху здравето им.

Резултатите от изследването посочили, че да имаш малко или съвсем никаво обществено обграждане е толкоз рисково, колкото и да си пияч, по-вредно е от обездвижването и два пъти по-тежко от положение на наднормено тегло. В това са безапелационни експертите.

 Самотата е по-опасна от пушенето

Липсата контакт с другари или даже бегли познати е равносилна на изпушването на 15 цигари дневно, твърди Джулиан Холт-Лънстад.

Социалните взаимоотношения са даже по-важни за дълголетието ви от имунизациите против пневмония или медикаментите за високо кръвно налягане.

Тезата на госпожа Холт-Лънстад е, че изследването акцентира потребността от провеждането на държавни политики, които да предизвикват общественото взаимоотношение за по-добро здраве на популацията.

Подобни изследвания потвърждават, че без значение от високото развиване на технологиите и глобализацията, за които се допуска, че подкрепят контактите с нови и остарели другари, хората внезапно стават все по-осезаемо самотни и обществено изолирани, твърди още психоложката Джулиан Холт-Лънстад.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР